Bureaus zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste bureaus zijn gemaakt van kunststof of van hout, hebben in de meeste gevallen vier tafelpoten en een houten bureaublad. Desalniettemin zijn er nog vele andere mogelijke soorten bureaus waaruit je kunt kiezen als je op zoek bent naar een nieuw bureau. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van bureaus die anders zijn dan het gebruikelijke bureau wat je in een standaard kantoorruimte zult terugvinden. Het gaat hierbij om bureaus die een duidelijk doel hebben voor wat betreft het gebruik, ruimtebesparing of praktische toepassing.

Zwevend bureau (aan de muur hangende bureaus)

Dit type bureau wordt rechtstreeks op een muur gemonteerd, waardoor alle beschikbare vloeroppervlakte wordt bespaard. Deze bureaus zijn uitermate geschikt voor als je iemand bent die te maken heeft met beperkte ruimte. Ze worden vaak gemonteerd met rekken en ophangsystemen, en er wordt gebruik gemaakt van een verticaal frame. Het zwevende bureau is perfect voor slaapzalen of slaapkamers.

Staan bureau (in hoogte verstelbare bureaus)

In de afgelopen jaren zijn er veel gezondheidsdiscussies geweest over hoe ongezond het is om voor langere tijd te zitten.  Het resultaat hiervan is een duidelijke toename van de populariteit van staan bureaus. Dit komt door de vermeende gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt wanneer iemand een deel van de tijd aan een staan bureau kan werken.

Er zijn 3 hoofdtypen staan bureaus:

  • Een bureauaccessoire dat je de mogelijkheid biedt om aan je gewone bureau staand te kunnen werken
  • Gehele bureaus die omhoog en omlaag kunnen worden gebracht.
  • Statische bureaus die altijd in een verhoogde positie staan.

Hoekbureau

Hoekbureaus kunnen een handige oplossing zijn voor ruimteproblemen. Ze kunnen meer ruimte bieden op een kleiner oppervlak of juist meer een grote L-vormige spreiding, afhankelijk van de grootte waar je naar streeft. Het beste aspect is hun vermogen om extra beenruimte te bieden.