Als je een ruime zolder hebt en je wil deze graag benutten als speelruimte of slaapkamer voor je kind, dan zijn er verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Kinderen hebben namelijk vaak veel spulletjes en er zijn dan ook veel opbergruimten nodig. Verder is het belangrijk dat ze ook voldoende ruimte hebben om lekker te kunnen spelen. In deze blog willen we je daarom adviseren hoe je de nieuwe slaapkamer voor je zoontje of dochtertje het beste kunt inrichten.

Tip #1: Zorg voor een bureau met opbergruimte

Kinderen vinden het heerlijk om aan een tafeltje of een bureautje te zitten waar ze lekker kunnen knutselen, tekenen of andere dingetjes kunnen doen. Het zal elke ouder welk bekend terrein zijn om, nadat je kind klaar is met tekenen of knutselen, een hele hoop rommel te zien die toch moet worden opgeruimd. Als je nu een kinderbureau hebt met opbergruimte zoals een ladeblok of een kastje, dan zorg je er op deze manier voor dat de boel netjes opgeruimd blijft en ook makkelijk op te ruimen valt. Ben je op zoek naar een handig en prettig kinderbureau? Dan adviseren we je te kijken op deze pagina van kinderkamerwebwinkel voor een leuk kinderbureau.

Tip #2: Zorg voor voldoende speelruimte

Het is erg fijn als kinderen de ruimte hebben om te kunnen spelen. Dat gebeurt natuurlijk veelal op de grond. Er zijn verschillende manieren hoe je ervoor kunt zorgen dat er meer ruimte ontstaat op de grond. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een loft. Dat is een bed wat niet echt op de grond staat maar meer erboven hangt. Dat betekent dat de kinderen onder het bed weer voldoende ruimte hebben om te spelen. Je kunt ook meer werken met kastjes aan de muur in plaats van dat je ze op de grond laat staan.

Tip #3: bewaar minder populair speelgoed ergens anders

Kinderen hebben vaak bepaalde speeltjes die ze leuker vinden dan andere. Ze vinden natuurlijk al hun speelgoed leuk, maar toch hebben ze in veel gevallen een favoriet. Als er speelgoed is waar je kind niet vaak mee speelt, misschien eens per maand of iets dergelijks, dan kun je deze misschien opbergen op de vliering of op een andere plek in het huis. Dat zorgt ervoor dat je weer minder opbergruimte in de kinderkamer nodig hebt.