Ben je je huis aan het verkopen of wil je dit doen? In deze blog noemen we een aantal tips voor het verkopen van je huis. De onderwerpen die zowel aan bod komen zijn: kies de juiste makelaar, goede foto’s, maak je woning aantrekkelijk en maak je huis schoon. Lees snel verder.

Kies de juiste makelaar

Wanneer je jouw huis gaat verkopen, dan moet je natuurlijk allereerst een makelaar kiezen. Het kiezen van de juiste Makelaar Laren is nog niet zo’n makkelijke opgave, er is namelijk heel veel keuze. Ga voor jezelf na wat je verwacht van een makelaar en voor welke prijs dit mogelijk is. Als je een perfecte woningpresentatie op Funda wilt, is het aangeraden om een NVM makelaar te kiezen. Ook als je dit niet wilt is het belangrijk om een makelaar te kiezen die aan je verwachtingen voldoet. 

Goede foto’s

Wanneer potentiële kopers de advertentie van jouw huis zien op de verschillende verkoopsites, zoals Funda, is het belangrijk om goede foto’s van je huis te hebben. Een fotograaf kan een ruimte gunstig en realistisch laten ogen op de afbeelding, die ook nog eens van goede kwaliteit is. Hier een beetje geld aan uitgeven is dan ook zeker aangeraden. 

Maak je woning aantrekkelijk

Probeer om qua kleuren en inrichting zo neutraal mogelijk te zijn. Dit is aangeraden omdat niet iedereen dezelfde smaak van inrichten heeft, dit kan de kijkers namelijk beïnvloeden. Verhelp kleine mankementen, want dit staat slordig. Ook is het belangrijk dat je de woning (en de tuin) goed schoon maakt. Probeer je huis ook gezellig te houden, zo kan je bijvoorbeeld bloemen op tafel zetten. Een potentiële koper moet namelijk denken dat het wonen in jouw huis prettig is. 

Maak je huis schoon

Het is voor de bezichtiging niet alleen belangrijk dat je je woning goed opruimt is, maar ook goed schoon is. Kijk hierbij ook naar de dingen die je niet zo vaak schoonmaakt, zoals plinten en de binnenkant van kozijnen. Maak deze nu wel schoon. Maak de keuken en badkamer ook goed schoon, hou deze ook zo leeg mogelijk. Kijkers kunnen namelijk snel afgeschrikt worden door viezigheid en rommel.