Op zoek naar een nieuwe woning, maar ben je er nog niet helemaal uit in welke plaats je wilt wonen? Je bent van harte welkom in het mooie Heerenveen in Friesland. In Heerenveen vind je allerlei typen woningen. Wil je het huidige woningaanbod bekijken? Kijk dan op de website van een makelaar in Heerenveen. Zij helpen je graag met het vinden van jouw droomhuis in Heerenveen. 

Een erg toekomstgerichte en duurzame stad

Heerenveen heeft in tegenstelling tot vele andere steden in Nederland concrete plannen gemaakt voor het verduurzamen van de stad. Niet alleen het verduurzamen van de daadwerkelijke stad, maar ook het verduurzamen van de inwoners, organisaties en scholen die in Heerenveen gevestigd zijn. De stad wordt groener en de biodiversiteit vergroot. Heerenveen mag zich sinds 2017 Fairtrade gemeente noemen. 

Goedkopere woning prijzen

Waar je in bijvoorbeeld Amsterdam een kleine tussenwoning voor koopt, koop je in Friesland, waaronder Heerenveen een mooie twee-onder-een-kap of zelfs vrijstaande woning van. De woningprijzen liggen dus een stuk lager dan in de Randstad. 

Leuke voorzieningen in de stad

Heerenveen is een leuke stad, waar vele voorzieningen te vinden zijn. Voor de voetballiefhebbers onder ons bevindt SC Heerenveen zich in de stad. Ook niet- voetbalfans kunnen hun vrije tijd besteden in diverse musea, het theater, een bibliotheek, een bioscoop, vele (historische) monumenten en vele sportvoorzieningen. Ook zijn er karakteristieke huizen en panden te vinden. 

Inwoners met een gemengde leeftijd

Of je nu op zoek bent naar je eerste huis op jonge leeftijd of al wat ouder bent. In Heerenveen is een goede mix van allerlei leeftijden te vinden. In de ene wijk bevindt zich wel wat meer ouderen dan de andere, maar voor elke leeftijd is ruimte en is welkom in Heerenveen. 

Voldoende scholen en kinderopvanglocaties

Er bevinden zich verschillende basis- en middelbare scholen in Heerenveen. Ook de wat kleinere kinderen kunnen terecht bij de kinderopvang of de naschoolse opvang.