Dakdekkers hebben diverse gereedschappen en hulpmiddelen nodig om hun werk goed uit te kunnen voeren. Je kunt ook niet zomaar een dakdekker worden als je niet alle kennis en benodigdheden in huis hebt. Wil je beginnen als dakdekker? Dan moet je veel cursussen doen en veel gereedschap en zaken zoals een rolsteiger kopen. In deze blog geven we je een kijkje in de keuken en vertellen we je waar een écht dakdekkers bedrijf nu allemaal rekening mee moet houden voordat het aan het werk kan!

Kennis en vaardigheden

Het spreekt misschien voor zich, maar zonder de juiste kennis en een goede beheersing van de benodigde vaardigheden, zal je dakdekkersbedrijf niet slagen! Het is geen overbodige luxe om de specialistische opleiding tot dakdekker volgt om zo op zijn minst te weten wat je moet doen! Gelukkig zijn er diverse opleidingsinstituten waar je leert hoe je moet dakdekken. Dit kan onder andere bij opleidingsinstituten en scholen in de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Almere. De opleidingen zijn veelal praktijkgericht. Dit is niet vreemd aangezien het vakmanschap van de beste dakdekker zich vooral kenmerkt door het fysieke eindresultaat. Het kan op papier allemaal wel kloppend zijn, maar uiteindelijk wil je als klant, dat de werkzaamheden een mooi en goed resultaat opleveren.

Gereedschappen

Als je je diploma hebt gehaald en enige praktijkervaring hebt opgedaan – meestal door te werken voor een volwaardig dakdekkersbedrijf, ben je klaar om voor jezelf te beginnen. Althans, bijna! Je moet nog wel je gereedschapskist kopen en deze vullen met alle benodigde gereedschappen die je op dagelijkse en niet-dagelijkse basis nodig zult hebben om je werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren. Veel gebruikte gereedschappen die je dient aan te schaffen als je een professioneel dakdekker wenst te worden zijn bevestigers, branders, dakrandbeveiliging, ladders, rolsteigers, waterafzuigers en meer.