wr dakdekkersbedrijf

De 6 beste keuken lay-outs om te overwegen

goedkope keuken

De 6 beste keuken lay-outs om te overwegen

Geplaatst op

De keuken is een van de belangrijkste kamers om goed te krijgen bij het overwegen van keuken ontwerp en renovatie, omdat er zo veel te overwegen. Een keuken is meer dan alleen maar waar je koken en houden al je eten en apparatuur. Zal het gezin ook in de keuken eten en zo ja, hoe wil je dat ze van de ruimte genieten? Is je wasmachine in een bijkeuken of heeft je de extra aanrechtruimte nodig om het slim te verbergen in de keuken? je kunt beginnen met het ontwerpen van je droomkeuken door te kijken naar de esthetische kenmerken zoals de kleurenschema’s, materialen en de details van de gootstenen en aanrechtbladen, maar eerst moet je nadenken over de indeling. De volgende set van 6 ideeën voor de indeling van de keuken moet je een idee geven van de beste optie voor je behoeften en je ruimte, welke voor zowel luxe als goedkope keukens.

1. U-vormige keuken

Als je een massieve keuken hebt en een behoefte aan ruimte, opslag en een plek om te eten, dan is de U-vorm perfect, want het biedt aanrecht en werkruimtes op 3 muren en er is nog steeds de mogelijkheid om een eiland in het midden toe te voegen. In wezen kan de U-vormige keuken het beste van beide werelden bieden. Je hebt alle ruimte om ervoor te zorgen dat je de keuken ten volle kunt benutten – misschien door de kook- en bereidingsruimtes te scheiden en jezelf voldoende opbergruimte te geven, maar de ruimte in het midden is aan jou om mee te spelen. Dit is ideaal voor de huiseigenaar die niet alleen graag veel tijd in de keuken doorbrengt met het maken van maaltijden en bakken, maar het ook ziet als een gemeenschappelijke familiekamer waar iedereen bij elkaar kan komen.

2. L-vormige keuken

Het verschil tussen de L-vormige keukenindeling en de U-vormige indeling is te zien in de vorm van de letter – met de L-vorm verliest je één muur van balies en opbergruimte. Dit is ideaal voor alleenstaanden met kleine, aparte keukens, omdat het optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte en toch de hoekruimte maximaliseert. Deze doodlopende aanpak is geweldig voor degenen die in alle privacy willen koken, maar als je niet wilt dat de familie buitengesloten wordt en het idee van kinderen die door de keuken lopen om te controleren op het diner, kan de volgende optie voor je zijn.

3. Keuken in de kombuis

Om eerlijk te zijn, is deze benadering van keuken ontwerp is gegaan uit de mode in de afgelopen jaren, omdat de strikte vorm en gesloten-in gevoel niet past bij open plan wonen. Er zijn echter tal van voordelen aan keukenkeukens in het juiste huis. Ten eerste kunnen ze zorgen voor een twee-wandige benadering van opslag en faciliteiten in een kleine ruimte. Alles wat een thuiskok nodig heeft is aan beide zijden beschikbaar, maar het is nog steeds een geweldige manier om ruimte te besparen in een keuken met minimale bewegingsruimte. Ten tweede kan de lange loopbrug tussen de twee werkruimtes de ruimte aan weerszijden openen, waardoor een constante stroom van verkeer tussen de achtertuin en de eetruimte en een gemeenschappelijk gevoel ontstaat.

4. Eiland Keuken

Eilandkeukens zijn ongelooflijk populair, want niet alleen bieden ze een heleboel nieuwe ontwerpmogelijkheden voor nieuwe gebouwen en renovaties, kunnen ze verbeteren van de lay-outs hierboven vermeld. Een eiland kan geven grote diepte en de mogelijkheid om een L-vormige keuken en een nieuw doel om een kombuis keuken, zolang beide ruimtes zijn breed genoeg om ze tegemoet te komen. Galerijen zijn meestal smal, maar in een grotere kamer, een eiland geeft een tussenstop in het midden voor gezinnen om aan te zitten. In andere keukens, zoals de grote U-vormige keukens, kunnen eilanden een geweldig middelpunt zijn in het midden van een grote, dominante keuken. Sommige keukens die weinig ruimte hebben, kunnen ze als voorbereiding gebruiken, terwijl andere een alternatieve eethoek krijgen.

5. Schiereiland Keuken

Zoals de naam al doet vermoeden, als je een schiereiland aan een keuken toevoegt, voeg je echt een eiland toe dat net verbonden is met de rest van de keuken. Het resultaat wordt vaak aangeduid als een hoefijzervorm, maar het is ook een beetje als het hebben van de aanrechtruimte van de U-vormige keukenindeling, gewoon zonder de muur erachter. Dit is ideaal voor huizen die echt een eiland willen om op te werken of te eten, maar niet echt de ruimte hebben om er een uit te bouwen in het midden van de kamer. Er zijn beperkingen aan deze aanpak in termen van gebruik en toegankelijkheid, maar het kan een groot compromis zijn voor het verbeteren van een kleine, L-vormige indeling.

6. Twee eiland-keuken

Tot slot, maar niet in de laatste plaats, komen we tot een keukenindeling die waarschijnlijk het meest extravagante van allemaal is. Als je van plan bent om een massieve keuken te creëren in je nieuwe woning en een grote open ruimte in het midden heeft, zijn er twee benaderingen om deze te vullen. Je zou kunnen kiezen voor een traditionele eilandkeuken indeling of je zou twee eilanden kunnen hebben. De twee eiland-keukens indeling heeft veel zin in grote ruimtes omdat één groot eiland onpraktisch kan worden. De vraag is, als je de ruimte in tweeën deelt en twee aparte eilanden hebt, zal je beide gebruiken? Er zijn veel mogelijkheden en ontwerpideeën om mee te spelen als je twee eilanden overweegt. Je zou één eiland kunnen hebben om te koken en één om te eten of misschien één om de kinderen te verknoeien en één om lekker te houden. Het idee is aantrekkelijk, maar vereist veel denkwerk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden