Kleine aanpassingen in je woning kunnen al leiden tot grote besparingen. In dit geval hebben we het over het verwarmen van je woning. De warmte die het huis binnenkomt door middel van de zon, buitentemperatuur en de CV-ketel gaat via dezelfde weg ook weer langzaam weer uit je woning. Door de woning te isoleren kan je de warmte vasthouden en hoeft de CV-ketel minder zijn werk te doen. En dat heeft een effect op de maandelijkse stookkosten. Het kan tientallen tot honderden euro’s schelen op jaarbasis.

Ga aan de slag met woningisolatie

De eerste stap is om simpelweg aan de slag te gaan met woningisolatie. Je kunt beginnen met het inventariseren hoe goed je woning op dit moment is geïsoleerd en waar er nog winst te behalen valt. Isolatie werkt alleen goed als je meerdere isolatietechnieken toepast. Zo heeft het geen zin om muren te isoleren als alle warmte wel via enkel glas ramen of het dak uit het huis kan ontsnappen. De combinatie zorgt ervoor dat de warmte zo lang mogelijk op zijn plek blijft.

Dicht alles goed af

Zelfs na het plaatsen van woningisolatie kan je alsnog warmteverlies leiden. Zo kan er na verloop van tijd gaten en scheuren ontstaan bij muren, deuren en andere constructies. Het is daarom zaak om alles goed te dichten. Zo kan de isolatie zijn werk gaan doen. Controleer dus de volledige woning op kleine tot grote gaten en naden waartussen warmte kan ontsnappen. 

Warmtebron van het huis

De meeste warmte wordt gecreëerd door de warmtebron van het huis. Dit is in de meeste huishoudens de CV-ketel. Daarnaast gaan steeds meer woningen over naar een duurzame en milieuvriendelijker variant: de warmtepomp. Een zuiniger en efficiëntere warmtebron kan je ook helpen om de woning beter te verwarmen en meer energiekosten te besparen. 

CV-ketel onderhoud Rotterdam

Daarnaast is onderhoud aan de CV-ketel ook belangrijk om deze zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Laat daarom regelmatig je CV-ketel controleren. Ben je op zoek naar een CV-ketel specialist in cv onderhoud in Rotterdam? Dan biedt Warmte Groep B.V. het specialisme dat je zoekt.