Wanneer je veilig op hoogte moet kunnen werken, dan zijn steigers niet te missen. Steigerwerk wordt daarom ook voornamelijk gebruikt door schilders, stukadoors of door bouwvakkers. Maar waarom zijn steigers eigenlijk zo handig? En zijn steigers ook multifunctioneel? En wat zijn nog extra handigheden van steigers? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen!

De multifunctionaliteit van steigers

De grootste functie van steigers is natuurlijk om het mogelijk te maken om veilig in de hoogte te werken. Steigerwerk is immers veel veiliger om op te staan dan een ladder. Op steigerwerk kun je bewegen en zelfs een paar stappen lopen. Je kunt steigers echter ook voor een ander doeleind gebruiken. Een rolsteiger is bijvoorbeeld perfect om je werkspullen op te leggen terwijl je bezig bent. Je kunt rolsteigers verhogen, verlagen en zelfs breder maken en hierdoor kun je gemakkelijk jouw werkspullen neerleggen en weer pakken tijdens het werk! Een ladder heeft dit voordeel natuurlijk niet, omdat de traptreden smal zijn en je er geen spullen op kwijt kunt.

Mobiliteit van steigerwerk

In vergelijking tot ladders zijn steigers veel mobieler. Je kunt namelijk gaan voor rolsteigers, die je constant kunt verplaatsen. Daarnaast kun je steigerwerk gemakkelijk verhogen en verlagen zodat de hoogte perfect is voor het werk wat je moet verrichten. Daar komt ook nog eens bij dat je een steiger zonder problemen kunt verbreden en versmallen. Deze mobiliteit is eigenlijk niet te missen!

Steigerwerk kopen of huren?

Een steiger is dus voor verschillende redenen erg handig om te gebruiken. Maar kun je steigerwerk beter kopen of huren? Dit is afhankelijk van hoe vaak je de steiger gaat gebruiken. Als je steigers voor lange tijd nodig hebt of ze vaak gebruikt, dan is het op langere termijn voordeliger om een steiger te kopen. Hou er in dit geval rekening mee dat je de ruimte moet hebben om de steiger op te slaan. Als je een steiger maar eenmalig nodig hebt, of niet vaak gebruikt, dan is het goedkoper om een steiger te huren. Huren is ook handiger wanneer je geen ruimte hebt om de steiger op te slaan.