De lente is vroeg dit jaar, helemaal goed, dan hoeven we ook niet zo lang te wachten! Het is tijd om de zomertuin voor te bereiden, waarin we straks heerlijk kunnen genieten van een BBQ en gezellige tijd met familie en vrienden. In deze blog vertellen we je de leukste tips voor de zomertuin.

Tuinhuis

Een tuinhuis is praktisch en erg leuk voor in de zomertuin. Je kunt eenvoudig je kussens en tuingereedschap opbergen in een tuinhuis. Een huisje in de tuin zorgt voor een gezellige sfeer en is ook erg leuk voor kinderen om in te spelen. Zorg er dan wel voor dat er geen gevaarlijk gereedschap rondslingert in het tuinhuis waaraan ze zich kunnen bezeren.

Vrolijkheid

De herfst en winter zijn niet per se de meest vrolijke seizoenen van het jaar, hoewel er natuurlijk wel veel mooie feesten zijn, hebben veel mensen last van de donkere dagen. Ze missen de zon. Nu het dan weer bijna zomer is, moeten we eens even goed gaan nadenken over een vrolijke inrichting van de zomertuin. Kies voor vrolijke kleuren, zoals groen, rood, geel en oranje. Een paar leuke meubels met zachte kussens passen heel mooi in het plaatje van de zomertuin.

Relaxen

Wat is een zomertuin zonder een mooie lounge set? Nou inderdaad, dat houdt niet over. Daarom raden wij je aan om zo’n set in je tuin te zetten. Je kunt natuurlijk kiezen voor dure meubels, maar je kunt het ook over een andere boeggooien, namelijk door je eigen meubels te maken. Dit kun je heel eenvoudig doen door pallets aan te schaffen. Deze pallets kun je stapelen waardoor je al snel een loungebank kunt maken. Op internet kun je eenvoudige bouwtekeningen hiervoor vinden.

Steentuin met cactus

Een zomertuin ziet er geweldig uit met veel gras. Maar heb je niet zo’n zin om te maaien, dan kun je ook kiezen voor een steentuin met cactussen. Deze tuinen hebben relatief weinig onderhoud nodig. Kies daarnaast bijvoorbeeld voor bomen en planten in plantenbakken en potten. Op deze manier kun je ook een mooie zomertuin maken. Doordat je de bomen kunt verplaatsten is het tevens mogelijk om exotische exemplaren in je tuin te zetten, zoals een olijfboom.

Vlonder

Met een sfeervolle vlonder is het heel eenvoudig om een Nederlandse zomertuin aan te laten voelen als een tropisch land als Indonesië. Een vlonder is daarnaast gemakkelijk te onderhouden, als deze van goed hout gemaakt is en eventueel behandeld voor een langere levensduur.

Moderne kunst

Het is niet het eerste waar je aan denkt, maar een moderne sculptuur is een mooie toevoeging aan je zomertuin. Vooral abstracte kunst laat een boel aan de fantasie over. Met een sculptuur in deze stijl creëer je gemakkelijk een persoonlijk statement in de zomertuin, zeker als het een uniek werk is of wanneer dit in een kleine serie gemaakt is.