Plexiglas is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat steeds meer in populariteit stijgt. Dit heeft het materiaal te danken aan het feit dat het tot wel 20 keer zo sterk is als regulier glas en verkrijgbaar is in veel varianten, waardoor ze worden toegepast voor verschillende doeleinden. In dit blog lees je de meest gebruikte toepassingen voor plexiglas. 

Preventieschermen

We kunnen er in deze tijd niet meer omheen: preventieschermen om het besmettingsgevaar met het coronavirus te verkleinen. Transparante plexiglas preventieschermen worden dan ook ontzettend vaak gebruikt om een barrière te vormen tussen bijvoorbeeld klanten en winkelpersoneel. Ze zorgen ervoor dat besmette vochtdeeltjes worden tegengehouden en klantcontact toch nog mogelijk is. Een van de grootste voordelen van plexiglas preventieschermen is het feit dat ze zeer makkelijk zijn schoon te maken en verplaatsen. Hierdoor kun je ze vaker en op meerdere plekken gebruiken. 

Ramen

Een van de belangrijkste eigenschappen van plexiglas is dat het een duurzaam materiaal is. Dit in combinatie met zijn transparante eigenschap, maakt het de perfecte vervanger voor glas in kozijnen. In feite zijn plexiglasramen gemakkelijker te onderhouden omdat ze niet zoveel vuil opvangen als traditionele glasramen. Bovendien is plexiglas bestand tegen ruwe weersomstandigheden en barst of vlekt het niet als gevolg van regen, hagel, wind of overmatige hitte. Plexiglas is niet alleen bestand tegen onstuimig weer, maar is ook immuun voor dwalende tennisballen en voetballen. Dit betekent dat je de kinderen met een gerust hart kunt laten spelen in de achtertuin, zonder bang te zijn voor gebroken of gebarsten ruiten. Voor ruiten is plexiglas een duurzame en effectieve oplossing.

Douchewand en andere meubels

Gezien de sterkte van plexiglas is het een ideale douchewand. Deze behuizingen zijn bestand tegen regelmatig uitglijden en vallen in de badkamer. Ze barsten niet gemakkelijk, waardoor ze niet vaak vervangen hoeven te worden. Bovendien zorgen ze, aangezien ze niet versplinteren bij het barsten, voor meer veiligheid en helpen ze verdere verwondingen te voorkomen. Op dezelfde manier kan plexiglas ook worden gebruikt voor het maken van tafelbladen, krukken, plankafdekkingen en andere woninginrichting.

Fotolijsten

Plexiglas wordt bovendien ook vaak gebruikt als glasvervanger in fotolijsten. Plexiglas is hier zeer geschikt voor omdat het een stuk minder kwetsbaar is dan glas, waardoor het een stuk minder snel breekt. Bovendien is plexiglas verkrijgbaar met zowel een matte als glanzende bovenlaag, waardoor je geen last hebt van weerkaatsing van het zonlicht. Daarnaast zijn vingerafdrukken eerder zichtbaar op glazen fotolijsten, terwijl dit bij plexiglas niet het geval is.