wr dakdekkersbedrijf

De mooiste struiken en tuin bomen voor je nieuwe tuin

De mooiste struiken en tuin bomen voor je nieuwe tuin

Geplaatst op

Ben je net verhuisd en heb je inspiratie nodig voor je nieuwe tuin? In deze blog pakken we de mooiste struiken en bomen en geven we wat extra achtergrondinformatie. Zo weet je precies wat je plant en kun je er extra van genieten. 

Tulpenbomen

De magnoliaceae familie, of wel tulpenboomfamilie, zijn bomen struiken die in Nederland vooral bekend staan als tuinbomen. Deze bomen zijn zeer populair omdat zowel het blad als de bloemen prachtig zijn. Ze bloeien vroeg in het voorjaar en je kunt lang genieten van hun pracht. Eén boomsoort van deze familie nog net winterhard: de Magnolia grandiflora. Dit wil zeggen dat deze groen blijft, het hele jaar door. Deze soort heeft ook de grootste bloemen. Een tulpenboom kopen zorgt voor een prachtige tuin. 

Cornus kousa

Een prachtige heester voor in de tuin is de Japanse grootbloemige kornoelje. Heesters is een andere benaming voor houtige struiken. Waarom deze Cornus kousa zo populair is, komt doordat hij het hele jaar lang mooi blijft. Daarnaast heeft hij een kenmerkende aardbeiachtige bes en een prachtige rode bladkleur in de herfst. 

Cercis siliquastrum

Wie aan Judas denkt, denkt voornamelijk aan verraad. Toch is deze Judasboom (zoals hij ook wel wordt genoemd) een boom die je niet in de steek zal laten. Het is een laatbloeier die in de zomer prachtige roze vlinderbloemen krijgt. Het fleurt gelijk de hele tuin op. Waarom deze boom de Judasboom wordt genoemd is niet helemaal duidelijk. Sommige mensen denken dat Judas zich heeft opgehangen aan dit type boom. Een andere theorie, een minder praktische, is dat de verkleuring van de bloemen na de zomer het berouw van Judas symboliseert toen hij Jezus verraden had.

Rode esdoorn

We hebben nu de zomer, lente en in principe winter gehad, maar nu komt een boom die juist prachtig is in de herfst. De rode esdoorn bloeit wel tussen maart en april, maar krijgt de mooiste kleur in de herfst. Hier krijgt hij een prachtige rode kleur die het koude, gure Nederland in de herfst wat kleur geeft. Onze tip is om bovenstaande bomen en struiken te combineren in de tuin zodat je elk seizoen van het jaar weer voor een verrassing komt te staan.

Gerelateerde berichten

Tuindesign

Waarom zou ik kunstgras kopen?

Een nieuwe tuin voor 2020 inrichten is sneller gedaan dan je denkt. Natuurlijk wil je ook een tuin die lekker makkelijk netjes te houden is. Dat kan...

Lees meer

Tuininrichting tuinhuis

Wat kan ik met de tuin van mijn nieuwe huis?

Heb je net een nieuw huis gekocht en weet je niet wat je moet doen met jouw tuin? Maak de tuin dan wat gezelliger. In deze blog geven we je enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden