Wanneer je de trotse eigenaar bent van een pand, dan wil je natuurlijk dat dit zeer lang goed blijft. En ook wanneer je zelf bijvoorbeeld niet op korte termijn er activiteiten in gaat ontplooien, dat het een gewenste bestemming heeft. Bij dit en meer zaken is vastgoedbeheer een onmisbaar aspect van het bezitten van zo’n prachtig pand. Wij willen dit graag verder met je doornemen in deze tekst, lees snel met ons mee. Bij www.immohaege.nl helpen ze je overigens snel verder met al je vragen na aanleiding van deze blog. 

Welke voordelen heeft vastgoedbeheer? 

Stel je bezit een waanzinnig mooi pand en op dit moment heb je er zelf even geen bestemming voor, ook ben je niet in Nederland en ben je niet in staat om wekelijks een kijkje te nemen hoe de stand van het pand is en wat de verschillende noodzakelijke acties zijn die genomen moeten worden om het in een goede conditie te houden. Op dat moment is het erg slim om (eigenlijk al veel eerder) te gaan voor een samenwerking met een vastgoedbeheerbedrijf. Deze samenwerking komt met de volgende voordelen:

  • Vastgoedbeheer zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld huurders in het pand kunnen gaan zitten die ervoor zorgen dat het pand niet gekraakt wordt en dat ook de noodzakelijke verwarming van het pand in seizoenen wanneer dat nodig is plaatsvindt. 
  • Het vastgoedbeheerbedrijf zorgt ervoor dat de huurcontracten opgemaakt worden en dat de huur netjes betaald wordt. 
  • Wanneer reparaties gedaan moeten worden, dan is het erg fijn dat je zelf niet belast bent met de uitvoering of de aansturing hiervan. 

Kortom, veel voordelen, weinig werk. 

Administratieve zaken

Als het gaat over administratieve zaken die samenhangen met het eigenaarschap van het pand, dan is het erg belangrijk om te weten dat je dan eigenlijk toch wel in Nederland zou moeten zijn om alles goed in de gaten kunnen houden. Dit kun je uitbesteden aan een vastgoedbeheerbedrijf wanneer het niet lukt om het vanuit het buitenland op een goede manier te regelen. Bovendien, wanneer je in het buitenland woont en werkt, of daar een bepaald bedrijf aan het opbouwen bent, dan is het niet wenselijk om nog allerlei administratieve zaken in Nederland te hebben lopen.