wr dakdekkersbedrijf

De voordelen van rolluiken

rolluiken

De voordelen van rolluiken

Geplaatst op

Heb je zelf nog geen rolluiken maar vraag je af waarom andere mensen deze wel installeren voor de ramen? Rolluiken brengen namelijk een heleboel voordelen met zich mee. Een van die voordelen is dat rolluiken zonwerend zijn, het is moeilijker om in te breken voor een inbreker en het kost meer tijd dus het is ook inbraak werend en als laatste is het ook nog eens isolerend. In deze blog lees je alles over deze voordelen.

Met rolluiken je kamer verkoelen?

Tijdens de warme dagen merk je dat er veel warmte naar binnen komt via de ramen. Zeker op plekken waar de zon direct op het raam schijnt kunnen de temperaturen snel oplopen. Dit probleem los je eenvoudig op door het plaatsen van rolluiken. Hierdoor valt de zon niet meer direct op het raam en blijft het binnen koel. Tip: zorg ervoor dat de rolluiken al dicht zijn voordat de zon schijnt, doe ze bij voorbaat in de nacht al omlaag voor dat de zon opkomt.

Meer moeite voor inbrekers

Een van de belangrijkste redenen om rolluiken aan te schaffen is omdat het een enorm inbraakpreventieve werking heeft. Rolluiken zijn enorm lastig open te breken. Inbrekers kiezen een woning vaak op basis van hoe makkelijk hij ergens naar binnen kan komen. Zodra een woning deels is voorzien van rolluiken bestaat er een kans dat die jouw woning direct overslaat.

Rolluiken met een isolerend effect?

Tijdens de warme dagen kan je je rolluiken gebruiken om je kamer koel te houden. Maar ook tijdens de koude dagen in de herfst en winter zorgen rolluiken voor een prettige kamertemperatuur. Dankzij de gesloten rolluiken tijdens deze dagen kan warme lucht in je kamer veel minder eenvoudig ontsnappen via de ramen. Zo stook je ook minder om dezelfde aangename temperatuur te behouden binnenhuis. Iets wat je natuurlijk zult terugzien op de energierekening aan het eind van het jaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden