wr dakdekkersbedrijf

De voordelen van spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

Geplaatst op

Het is fijn om er thuis warm bij te zitten. In een monumentaal pand of oude woning is dit soms een onhaalbaar doel of de stookkosten lopen flink op. Zeker nu de kosten voor energie omhoog gaan. Er is veel warmteverlies bij oude woningen. Dit kost uiteindelijk onnodig veel geld. In deze blog lees je wat de voordelen van spouwmuurisolatie zijn.

Methode van isoleren

Bij spouwmuurisolatie worden vaak speciale parels van kunststof in de spouwmuur geblazen. Deze worden gemixt met een beetje water. Op deze manier gaan de parels reageren met elkaar en vormen ze een massa waar vocht en koud niet doorheen kunnen komen. Ze zorgen er tevens voor dat warmte binnen in de woning blijft. Een aannemer zal eerst een onderzoek doen om te kijken wat de staat van de spouw is. Wat is een spouw? De ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Heel vroeger werden woningen geïsoleerd met stro en andere materialen, daarom kan het zo zijn dat deze oude materialen in de spouw zitten. Deze moeten er eerst uit. Een spouw moet schoon en leegzijn. Pas dan zal de spouwmuurisolatie slagen.

Voordelen van spouwmuur isoleren

Er zijn een aantal voordelen van spouwmuur isolatie aan te geven.

Verhoging wooncomfort

Tijdens koude dagen is het binnen lekker warm. De koude komt niet binnen en de warmte verdwijnt niet. Je hoeft je verwarming niet zo hoog te zetten, want de warmte blijf binnen. Omgekeerd helpt spouwmuurisolatie ook om warmte buiten te houden, zodat het in de zomer niet zo heet wordt binnen.

Besparing in geld

Minder stoken betekent minder stookkosten. Dat is lekker, want dan kun je van dat geld andere dingen doen. Bijvoorbeeld met je vriendin of vriend uiteten. Je kunt maximaal 600 euro besparen met goede isolatie.

Goed voor je gezondheid

Met spouwmuurisolatie is de temperatuur in je woning constant. Vocht krijgt geen kans meer, wat vaak bij oude panden met slechte isolatie wel het geval is. Door deze goede condities, kunnen schimmels zich minder snel ontwikkelen. Combineer een goede isolatie met een goede ventilatie en bijvoorbeeld een paar mooie planten, deze groene vrienden zullen de lucht voor je zuiveren.

Conclusie

Het aantal voordelen van spouwmuurisolatie is groot. Je voelt je gezonder en warmer in een woning met moderne spouwmuurisolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden