wr dakdekkersbedrijf

De woningmarkt trends van 2019

makelaar eindhoven

De woningmarkt trends van 2019

Geplaatst op

In 2018 liep niet alles even soepel in de woningmarkt. In het begin van het jaar zagen we een daling in verkoopaantallen, maar halverwege het jaar nam dit behoorlijk toe. Toch plakte veel Nederlanders een ‘VERKOCHT’ sticker op hun verkoopbord in 2018. Zal 2019 meer van dezelfde resultaten brengen? Hoe zal de woningmarkt zich in de huidige economie ontwikkelen? Of je nu een makelaar in eindhoven bent, als particulier verkoopt, koopt of blijft, hier zijn de 2019 vastgoedtrends die je moet weten!

#1 – Langzaam stijgende prijzen met meer aanbiedingen

Tenzij je onder een rots hebt geleefd, heb je hoogst waarschijnlijk gehoord dat in de loop van 2017 en begin 2018 de huizenprijzen een enorme sprong hebben gemaakt. Dit jaar kan echter een ander verhaal zijn. De huizenprijzen zullen naar schatting stijgen in 2019, maar in een veel langzamer tempo. Daarnaast zal het aantal te koop staande woningen naar verwachting niet of nauwelijks stijgen. Een klassiek geval van meer vraag dan aanbod op de Nederlandse woningmarkt.

#2 – Lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat nog steeds erg laag. Door de lage hypotheekrente is het vaak voordeliger om te kopen dan te huren. Dit komt doordat de rente vastgezet kan  worden, en eventuele inflatie daarmee ontweken wordt. Dit resulteert in enkel maar meer vraag naar koopwoningen in 2019. Houd er wel rekening mee dat voor het afsluiten van een hypotheek voor een koopwoning, je altijd eigen geld mee moet nemen en het onderhoud zelf moet plegen.

#3 – De meerderheid van de huizenkopers zijn Millennials

De Babyboomers en Gen Xers maken plaats voor de nieuwe grootste groep huiseigenaren: Millennnials. Millennials worden ouder en vinden een stabiele carrière. Hun gezinsinkomen is enorm gestegen en ze kijken ernaar uit om hun eerste huizen te kopen in midden en hogere middenklasse buurten. Dit werkt perfect voor hen als meer babyboomers met pensioen gaan en de groep kleiner wordt. Volgend jaar zullen Millennials het voortouw nemen in het aantal hypotheken, goed voor bijna de helft van de wereldwijde woningmarkt. Ze worden gevolgd door Gen Xers en daarna de babyboomers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden