Het is een vraag die sommige mensen zichzelf stellen: zal ik zelf het dak van mijn huis erop zetten (vervangen, reparatie) of niet? We hebben het dan over mensen die al enige kluservaring hebben of zelfs werkzaam zijn in de bouw. Wanneer je er het lef voor hebt, dan kan het heel rendabel zijn om het zelf te doen, omdat je dan heel veel geld kan besparen, je hoeft namelijk geen arbeidskrachten te betalen, daar gaat het meeste geld in zitten. Maar wat als jezelf geen rasechte klusser bent? 

Kan ik zelf mijn dak vervangen? 

Wanneer een dak vervangen moet worden, dan houdt dit een operatie van een bijzondere omvang in. Er moeten allerlei dingen geregeld worden. Zoveel zelfs dat we het je eigenlijk willen aanraden om een professional in de arm te nemen die het voor je kan doen. Natuurlijk, er zijn mensen die het ook zelf gedaan hebben; ze hebben zelf ervaring of hebben zich er bijzonder in verdiept. Ook op YouTube zie je veel beeldmateriaal hierover. Het is dus mogelijk om het zelf te doen, maar wij nemen het zeker voor het onzekere.              Zelf klussen betekent dat je veel moet regelen, zoals het transport van dakdelen en (tijdelijk) de inboedel op je zolder verhuizen naar een opslagplek. Dit laatste doe je eenvoudig via bertjonk-autoverhuur.nl. Kies voor de optie: goedkoop busje huren bij Bert Jonk, je zult hiervan zeker profiteren. 

Huur professionals in

Bouwlieden en dakdekkers zijn experts als het gaat over het maken van daken. Je kunt zeker op hen vertrouwen. Daardoor weet je zeker dat de resultaten excellent zullen zijn en je na het klussen kan profiteren van een veilig en lekvrij huis.

Wanneer je toch bezig bent, dan is het goed om te overwegen of je misschien zonnepanelen in je dak geïntegreerd wilt hebben. Denk ook na over goede isolatie die helemaal modern is en dus aan de milieueisen van tegenwoordig voldoet. Met een goede dakisolatie kun je vele euro’s per jaar besparen als het gaat over energiekosten.