De komende tijd zal er thuis veel gerelaxt worden, ook in de zomer, want het is natuurlijk coronacrisis geweest, of nog steeds, en dan weet je zeker dat heel veel dingen een beetje minder worden. Denk maar aan de horeca waar het heel druk gaat worden, terwijl de plaatsen minder zullen zijn dit seizoen, dus is het leuk om zelf een gave plek te hebben waar je kunt relaxen. In deze blog gaan we je vertellen dat het dakterras deze plek voor jou kan zijn.

Doen wat je maar wil

Op een dakterras kun je doorgaans doen wat je wil. Vaak is er een schot dat het zicht belemmerd zodat mensen vanaf de straat je niet kunnen zien. Dit is een stuk lekkerder zonnen, zo weten vertrouwelijke bronnen ons te vertellen. Daarbij kun je tal van leuke dingen doen op een dakterras als het gaat om de inrichting, denk maar aan mooie bloemen of zelfs bomen, wij vinden de magnolia erg mooi. Natuurlijk begint deze boom niet als een bijzonder grote, daarom past hij prima in een pot. Wanneer hij groter wordt kun je hem gewoon in de tuin planten. Ook bamboe elementen en natuursteen zijn erg populair, in de tuin, maar ook op het dakterras.

Hoe krijg ik snel en goed een dakterras? 

Vaak zie je in hotels dat er een supermooi dakterras is, zelfs compleet met zwembad. Natuurlijk is dit laatste een beetje hoog gegrepen, hoewel dit natuurlijk afhangt van de woonsituatie van jou. Maar een erg leuk terras zit er vast wel in. Je kunt het beste een dakdekker om raad vragen hoe je dit terras kunt realiseren. Het is een behoorlijke waardeverhogende aanpassing aan je woning!