Een eigentijds interieur wordt vaak gekenmerkt door een essentialistisch interieur. Uit zo’n interieur straalt een zeker rust. Dat laatste willen mensen van deze tijd graag in hun woning terugzien. Er is veel hectiek: diverse media, veel mensen op straat, een wirwar van meningen; allemaal informatie bronnen, ze geven je input die je moet verwerken. Dat kan alleen op een goede manier als je een rustige plek hebt om dit te doen. Een gietvloer biedt een mooie basis om deze ruimte te realiseren, wat de relatief hoge gietvloer prijs meer dan goedmaakt..

Minimalistisch design

Een minimalistisch design bestaat uit zo weinig mogelijk. Dat lijkt wel een beetje een zengedachte te zijn, en dat is ook zo. Minimalistische stijlen zoeken schoonheid en zuiverheid juist via de kunst van het weglaten. Hoe minder opsmuk des te beter. Dat oogt leger, rustiger en daar krijgt je kamer een mooie ontspannen look van. Ideaal om in te relaxen natuurlijk.

Welke meubels passen er in?

In een interieur waarin een minimalistische stijl toegepast is kun je heel mooi meubels zetten die corresponderen met de essentialistische ontwerptaal, denk hierbij aan strakke meubels gemaakt van staal of hout. Een zitzak is ook echt een leuk `meubel´ om in je interieur te zetten. En wat dacht je van lage tafeltjes en zen meditatiematjes op de vloer. Abstracte kunst is ook echt iets om in een minimalistisch interieur te zetten, net even wat anders dan het geijkte boerenbont. Zorg er wel voor dat je zo weinig mogelijk doet. Kies daarom je designobjecten zorgvuldig uit.

De functie van een essentialistisch interieur

Zoals we al hebben aangegeven is een essentialistisch interieur, bijvoorbeeld ingericht in de zenstijl, een geweldige aanwinst. Dit omdat in onze hectische maatschappij het belangrijk is om een plek te hebben waar je kunt relaxen nadat je uit het sociale verkeer gestapt bent en thuisgekomen bent bij familie en vrienden. Het is een oord van ontprikkeling en bezinning. Een woonkamer die ingericht is volgens minimalistische principes, zoal die van feng shui of de zenstijl, zal een echte rustige plek voor je zijn. Onze tip: plaats geen tv in het centrum van je woonkamer.

Meer uitvinden?

Op onze site vind je genoeg tips om de hele zomer zoet met te zijn, zoals tips bij het maken van boekenkast en 7 tips die je moet weten voordat je een dak gaat renoveren.