Steeds meer mensen zijn overtuigd van het feit dat de zolder veel meer kan zijn dan alleen maar een opbergplek met stoffige huisraad die niemand ooit meer aanraakt. Het idee van de loft op zolder is door veel mensen omarmd en in de coronatijd is er dan ook veel werk besteed aan het uitbouwen van de zolder een mooie inrichting ervan maken en er gewoon van genieten. Wij hebben in deze tekst een aantal interessante vloeren voor je onder elkaar gezet die je heel goed in een loftzolder zou kunnen laten realiseren. Lees er meer over en laat je inspireren! 

Laminaat voor je loft

Het is helemaal niet zo gek idee om laminaat op je loft zolder te laten leggen. Dit vanwege het feit dat lofts over het algemeen een industriële uitstraling hebben, dit hebben ze geërfd van hun voormalige industriële voorouders, dat waren industriële gebouwen waar kunstenaars hun residentie in gingen vestigen. Dit idee van de loft heeft zijn ontwikkeling doorgemaakt en uiteindelijk zien we het dus terug in residentiële contexten als de zolder van een woning. Laminaat kan ook een heel mooie, industriële uitstraling hebben en past dus precies bij een loft. Bij Dinotapijt.nl almere vertellen ze je er graag meer over. 

Gietvloer op je loft

Wanneer je zolder een betonnen ondervloer heeft is het mogelijk om er een gietvloer op te laten realiseren. De gietvloer is wel de ultieme industriële vloer genoemd en dit is niet verwonderlijk, want de vloer is ontstaan in de industriële sector. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fabrieken en laboratoria. Daar moesten de gietvloeren een bijzondere draagkracht hebben en deze hebben ze meegenomen naar je zolder. Zo hoef je niet bang te zijn dat er iets op de vloer valt, want een gietvloer kan daar prima tegen. De gietvloeren zijn van kunststof gemaakt en zeer slijtvast en daarbij is het mogelijk om de vloer in verschillende kleuren te krijgen, want kunststof is heel erg gemakkelijk een bepaalde kleur te geven.