Er zijn in Nederland een flink aantal huizen die een slechte isolatie hebben. Het is een manier om veel geld over de balk te gooien. Dat moet anders kunnen, toch? Vandaar deze blog, om je te inspireren. Spouwmuurisolatie is een goede manier om jaarlijks veel geld over te houden. Kijk snel met ons mee!

Een oud pand nieuw maken

Er zijn veel panden uit verloren eeuwen die een oude isolatie hebben. Je moet dan denken aan isolatie met inferieure materialen, zoals stro. We komen dit materiaal nog vaak tegen in de spouwmuren van monumentale panden. Wanneer je zo’n woning hebt is het slim om eens te kijken naar de staat van de isolatie, omdat op deze manier veel energieverspilling optreedt. Hoe dat zit? Er is veel warmte verlies in de winter. Je stookkosten zijn hoog. In de zomer moet je flink koelen, als er al een airco is, warmte van buiten komt naar binnen. In elk seizoen is er veel energie nodig om de binnentemperatuur behaaglijk te krijgen. Dat kan anders.

Nieuwe techniek

Tegenwoordig zijn er andere isolatietechnieken die ook heel goed in de spouwmuur van monumentale panden te gebruiken zijn. Een van de methoden is het volspuiten van de muur met isolatieparels. Deze zetten na een natuurlijk / chemische reactie uit en vormen zo een moderne isolatielaag. Dan ga je op jaar basis honderden euro’s besparen, geld dat je aan andere dingen kan uitgeven of opsparen.

Subsidie

Een van de leukste dingen aan isolatie van je (oude) woning, is de mogelijkheid om in veel gevallen subsidie aan te vragen voor de werkzaamheden, dit in het kader van monumentenzorg of energiebesparende maatregelen. Kijk op de website van de gemeente, provincie of het Rijk of er een subsidieregeling is.

Conclusie

Door je woning op een ordentelijke manier te laten isoleren, is het mogelijk om op jaar basis te besparen. De meeste energie gaat verloren door een slechte isolatie, dat kost gewoon meer geld. Een deel van de kosten voor de werkzaamheden kun je vaak met subsidiegeld dekken, een ander deel verdien je terug door de jaarlijkse besparingen.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je verschillende artikelen waarin we je tips geven over home & living. Check de artikelen op onze site en doe er je voordeel mee. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.