De industriële look is zeker in de laatste paar jaar enorm toegenomen in populariteit. Het is een ode aan alle materialen die in de voorgaande jaren vaak verborgen werden met verf, behang of speciale wanden. Maar een goed industrieel design zorgt ervoor dat je een prachtige ruimte kunt creëren die zowel functioneel als stijlvol oogt. Dit kan uiteraard niet zonder betonlook tegels. Deze tegels hebben alle stilistische voordelen van beton, gepaard met de kras- en vlekbestendigheid van ‘normale’ tegels. Maar hoe zet je deze tegels het beste in? Dat hebben we op een rijtje gezet in deze blog.

Probeer betonlook tegels van groot formaat

Wanneer je nadenkt over de vereisten van een vloer of wandbedekking, is het de moeite waard om te kijken naar tegels die echt een statement maken. Door gebruik te maken van grote tegels, van minstens 50 bij 50 centimeter, creëer je een strakke uitstraling die niet direct in het oog springt, waardoor de rest van je inrichting deze rol over kan nemen. Dit is dus perfect geschikt voor een ruime woonkamer.

Mix industrieel en eigentijds 

Betonlook tegels hebben uiteraard dat ruwe, industriële uiterlijk. Maar er zijn diverse variaties te verkrijgen die bijvoorbeeld ook een wat zachtere uitstraling hebben. Deze zijn dan weer perfect te combineren met een meer eigentijdse inrichting van de ruimte. Doordat de tegels enorm slijtvast zijn kun je ze in vrijwel iedere ruimte in je woning leggen, dus ook de keuken of badkamer.

Ga voor een nóg ruwere uitstraling

Terwijl industriële gebouwen beginnen als strakke complexen, krijg je na verloop van tijd altijd verschijnselen van gebruik en slijtage. Door de mogelijkheden van betonlook tegels kun je direct al een dergelijk uitstraling creëren, zonder dat de tegels daadwerkelijk beschadigd of oud zijn. Dit is uiteraard een opvallendere stijl van tegels, maar kan zeer goed gecombineerd worden met strakke meubels. De ruwere uitstraling gaat daarnaast gepaard met een textuur van de tegels. Normaal denk je aan tegels bij gladde oppervlaktes waar je over kunt uitglijden als het vochtig is. Door het is ook mogelijk om een beetje textuur in de tegels aan te brengen, zeker bij wandtegels. Daarnaast kan je kiezen voor ‘optische’ textuur. Zoals de term doet vermoeden is dit puur een optische illusie.