Heb jij al eens een dakbeschot gezien van douglas planken? Dit kan voor een ontzettend mooie uitstraling zorgen! Ben jij op zoek naar een manier om de buitenkant van je woning op te fraaien? Dan is het dak een onderdeel van je woning dat je niet mag vergeten. De dakbedekking van je woning heeft veel invloed, net als dat ook het dakbeschot veel invloed kan hebben. Douglas planken als dakbeschot zijn een uitstekend idee als je een prachtig dak wilt realiseren. Een groot voordeel van planken is bovendien dat ze allesbehalve duur zijn. Daarom is het ook een zeer goedkope manier om je dak te bekleden.

Douglas planken zijn er niet alleen voor het dak

Douglas planken zijn dus ideaal om het dak mee te bekleden, maar dit is niet het enige waarvoor je de planken kunt gebruiken. Douglas planken zijn sowieso erg handig om in huis te hebben. Je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken als gevelbekleding. Net als dat deze planken ook veel gebruikt worden om bijvoorbeeld schuttingen mee te bouwen. Het is dus zeker geen slecht idee om je even goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Bestel je veel planken, dan ben je over het algemeen namelijk veel goedkoper uit. Om die reden is het een fantastisch idee om meer douglas planken te bestellen als je denkt dat je in de toekomst meer planken nodig zal hebben.

Vergeet niet om de douglas planken te lakken

Gebruik je douglas planken als dakbekleding, dan is het belangrijk om de planken ook te lakken. Op die manier voorkom je dat de planken lijden onder de verschillende weersomstandigheden. De planken zullen er dan al snel minder mooi uit komen te zien. Belangrijk is dus om de planken te impregneren. Op die manier zullen de planken beter beschermd zijn tegen regen.

Belangrijk is dus om planken en impregneermiddel te bestellen als jij je dak wilt bekleden met planken. Bovendien is het belangrijk dat je weet wat je doet. Niet iedereen is in staat om het dak van zijn eigen woning te bekleden met douglas planken. Wanneer je twijfelt over je eigen vakmanschap kun je wellicht beter een specialist inschakelen.