We merken in 2020 heel erg dat mensen het geld dat eigenlijk bedoeld was voor vakantie gaan gebruiken voor renovaties. En waarom ook niet!? Als je toch veel thuis zit of gebonden bent aan het huis, dan is het meer dan logisch dat je het huis een upgrade wilt geven. Daarom gaan we het in deze blog hebben over goede investeringen waar je het huis mee kunt verbeteren. Deze investeringen verhogen de waarde van je huis.

Sauna

Een sauna is hét boegbeeld van luxe. Veel mensen kiezen ervoor om naar een sauna te gaan als ze echt willen ontspannen, maar waarom breng je de sauna niet in huis? Met een sauna op maat kun jij precies de sauna bouwen die je graag zou willen hebben. Er zijn verschillende soorten sauna’s. Zo heb je de infraroodsauna, stoomsauna, elementsauna en nog veel meer soorten. Elke potentiële koper ziet de waarde van een ingebouwde sauna. Als je genoeg ruimte hebt, zou je ook voor een zwembad en jacuzzi kunnen gaan. 

Renovatie van het dak

Het dak is de plek die eigenlijk altijd over het hoofd wordt gezien. Naarmate een huis ouder wordt, zal het dak sporen van gebruik tonen. In Nederland regent het erg veel en is het dus belangrijk dat het dak in orde is. Je wilt niet dat het dak vocht doorlaat, omdat dit extreem veel schade aan het interieur kan doen. Een gerenoveerd dak is een investering, maar kan er wel weer 20 jaar tegenaan. Dit zul je dus in de verkoopprijs kunnen opnemen, zonder dat de koper hier een probleem van maakt.

Serre of aanbouw

Wat erg in trek is, is de serre of aanbouw. Het is het verlengstuk naar buiten toe dat je extra ruimte geeft. De serre wordt eigenlijk altijd als ontspannend plekje gebruikt. Dit is een echte upgrade voor je huis. We horen altijd hoe verbaasd mensen zijn met de extra ruimte die ze ervan krijgen.