Inbrekers komen ontzettend vaak via het dak naar binnen. Wat kun je hier tegen doen? Deze vraag hebben we aan een ervaren bedrijf gesteld die alles weet over inbraakbeveiliging. Samen met slotenmaker Den Haag, geven we je tips over het beveiligen van het dak.

Goede sloten

Het belangrijkste aspect van het dak wat je goed kunt beveiligen zijn de ramen. Dieven klimmen vaak het dak op om via een raam aan de achterkant binnen te komen. Hier verwachten mensen vaak niet dat dieven willen inbreken en daarom is het dus juist een perfecte plek voor de sluwe dief. Gelukkig kun je hier iets heel eenvoudigs tegen doen en dat is een ervaren slotenmaker bellen om de ramen te komen inspecteren. Slotenmakers worden elke week gebeld om inbraakschade te verhelpen en sloten te vervangen, zij weten precies hoe een dief denkt en hoe hij probeert binnen te komen. De slotenmaker kiest voor jou het perfecte slot voor het dakraam en helpt je met het uitbreiden van de algehele inbraakbeveiliging. 

Zwakke plekken op het dak

Zwakke plekken op het dak kunnen makkelijk geïnfiltreerd worden door dieven die echt binnen willen komen. Er zijn namelijk wel eens dieven die een dak openslijpen om naar binnen te gaan. Dit komt niet vaak voor bij particulieren maar wel bij supermarkten of bedrijven. Panden met een plat dak zijn het makkelijkste doelwit. Schuine daken met dakpannen zijn een stuk minder makkelijk om op te lopen en al helemaal om naar binnen te breken anders dan het raam. Wat je ertegen kunt doen is om een extra laag op het dak te plaatsen van anti-inbraak materiaal. 

Maak het dieven niet te makkelijk

Wat heel belangrijk is, is om het dieven moeilijk te maken om op je dak te komen. Een hele goede tip hiervoor is om vuilnisbakken te verstoppen of ergens binnen te zetten, in de garage bijvoorbeeld. Vuilnisbakken worden namelijk veel gebruikt als opzetje, of als trapje, om het dak op te klimmen. Als zij dus geen opzet-voorwerpen kunnen gebruiken, is het een stuk moeilijker om het dak op te komen. Een tweede tip is om gebruik te maken van licht. Dieven hebben een hekel aan licht. De beste optie is om een buitenlamp met een bewegingssensor te plaatsen. Dit schrikt ze enorm af.