Vind je dat ook zo vervelend wanneer je lekker op de bank zit televisie te kijken en de zon schijnt recht in je ogen? Hierdoor kun je je serie niet goed volgen of krijg je hoofdpijn van de zon in je ogen. Hoewel de zon buiten wel lekker is om in te zitten en lekker is om een kleurtje van te krijgen, wil je het vaak in je huis in de zomer lekker het koel houden om af te kunnen koelen. 

Voordelen van zonbescherming

Zonnebescherming van je huis is heel erg belangrijk. Ook brengt het een aantal voordelen met zich mee.

Ten eerste krijgt je huis bescherming tegen uv-straling. Uv-straling kan vloerbedekking en meubels beschadigen of verkleuren. Wanneer er zonbescherming op of voor je ramen hangt, komen er minder zonnestralen door je ramen of deuren heen. Hierdoor zullen dus je meubels en vloerbedekking langer meegaan. 

Ten tweede bespaar je op energiekosten. Zonwering is ontwikkeld om warme afkomst van zonnestralen te verspreiden. Het plaatsen van zonnewering kan zorgen dat de binnentemperatuur het hele jaar aangenamer is. Hierdoor bespaar je op energie- en airco kosten. 

Zonbescherming biedt je meer privacy in je huis. Mensen kunnen niet zomaar meer door alle ramen naar binnen gluren. Met keuze uit verschillende weefpatronen en kleuren kun je een betere barrière op bouwen tegen de buitenwereld. 

Zonneschermdoek 

Een manier om je huis te beschermen tegen de zon is door een zonneschermdoek op te hangen. Een zonneschermdoek is een doek die je voor of tegen de ramen of deuren aan hangt zodat er geen zonnestralen naar binnen kunnen komen. Een zonneschermdoek kun je zowel ophangen als plakken tegen het raam. Ook een zonneschermdoek kun je door middel van een schuifsysteem naar boven of beneden schuiven. Bovendien is er de keus om een zonneschermdoek buiten of binnen te hangen. Dit hangt ook af van het soort zonnescherm dat je wilt neerhangen. Wil je een zonnescherm in middel van een luifel? Dan kun je deze het beste ophangen. Wil je een soort gordijn? Kun je deze het beste binnen hangen omdat je deze open en dicht wilt kunnen schuiven op ieder moment van de dag.  

Onder een open glazen serre kun je ook een zonneschermdoek hangen. Het zonneschermdoek zal er dan voor zorgen dat het onder de glazen serre niet te warm wordt.