Het is zo fijn als je tv aan het kijken bent, bijvoorbeeld een herhaling van Het Rad van Fortuin, dat je niet gestoord wordt door een stroom van tocht die langs je heen trekt. Het is een van de meest vervelende en ongezonde zaken voor je familie die je kunt hebben. Dit euvel komt vaak voor in woningen waar de nodige problemen te vinden zijn met de isolatie. We nemen een aantal oplossingen met je door. Wil je hulp? Neem dan contact op met: www.akar.nl, ze weten je zeker te helpen met hun kennis en kunde. 

Muurisolatie

In veel oude huizen is het niet pluis met de isolatie van de muren. Gelukkig kunnen mensen tegenwoordig een beroep doen op gespecialiseerde bedrijven die voor een realistische prijs een woning aanpakken op dit punt. Daarnaast is het ook mogelijk om vloer- en plafondisolatie te nemen. Dit werkt allemaal mee aan het bestrijden van tocht. Je wilt dat gewoon niet in je huis. Met een goede isolatie is het tevens mogelijk om veel minder te stoken en dus aan het einde van de maand minder te betalen. Dat is lekker! Je kunt zoveel meer andere dingen met dat geld doen. 

Afkitten geblazen

In veel gevallen mankeert duidelijk iets aan de kitlaag bij het raam wanneer er sprake is van tocht in huis. Dit is een van de meest gemakkelijk problemen om te laten oplossen. Veel mensen denken er niet zo snel aan, maar warmte en kou kunnen gemakkelijk door gebrekkige kit ontsnappen en zorgen voor een onaangenaam klimaat in huis. 

Conclusie

Laat een expert eens kijken naar de verschillende zwakke plekken in je woning. Dan weet je snel wat je moet aanpakken. Bij een koopwoning geldt dit. Wanneer je een huis huurt, dan kun je bij de woningbouwvereniging terecht als er problemen zijn.