Vandaag gaan we het hebben over het inrichten van de kinderkamer. Want de kleine moet natuurlijk wel in een prikkelende, veilige en vooral heel mooie kamer kunnen spelen en slapen. Met de tips in deze blog kom je een heel eind. Lees snel verder en geef een creatieve draai onze tips.

Zorg voor voldoende daglicht

Wanneer je een oude woning woont, kan het zijn dat er niet voldoende daglicht in de kinderkamer is. Vroeger had men andere ideeën over de toevoer van natuurlijk daglicht. Door met een dakdekker te overleggen, kun je snel een afspraak maken om een groter raam te plaatsen, zodat er meer daglicht het interieur binnen kan komen. Zo gaat het interieur echt leven!

Leuke muurstickers dieren

Kinderen houden van fantasievolle elementen in een kinderkamer. Dat is het bijvoorbeeld heel leuk om muurstickers van dieren te plakken. Zo heb je al snel een vrolijke boel van de kinderkamer gemaakt. Daarbij is het eenvoudig deze stickers op de muur te maken en ze zijn niet duur.

Veiligheid in de kinderkamer

Door te letten op de veiligheid in de kinderkamer, kun je veel leed voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een zachte ondergrond, bijvoorbeeld een tapijt. Ook hoge stopcontacten en daar op een veiligheidsplaatje, zijn een manier om ongelukken te voorkomen. Zorg ervoor dat je meubels koopt waar geen scherpe hoeken aan zitten. Koop je een bed, zorg er dan voor dat dit niet te hoog is voor kleine kinderen.

Hekje voor de trap

Wanneer je een kinderkamer op de zolder hebt met een vaste trap, of de kinderkamer grenst direct via een kleine overloop aan de trap, dat is het slim om misschien een veiligheidshekje te plaatsen. Zo kunnen ze niet van de trap vallen.

Blijf ons volgen voor meer inspirerende tips. Lees onze blogs en geef altijd een creatieve twist aan de ideeën die erin leest.