Het is belangrijk om goede werkplek te hebben om tot je beste werk te komen. Als je bijvoorbeeld op zolder een kantoor hebt, is het goed om dit in te richten volgens een aantal richtlijnen. Op deze manier zul je gezonder en prettiger kunnen werken. In deze blog geven we je hier een aantal tips voor.

Groen in je kantoor

In de meeste moderne kantoren zie je veel groen. Op zolder kun je dat misschien niet allemaal realiseren, maar een aantal planten is natuurlijk wel een optie. Het leuke van planten is dat ze gezellig uitzien en de lucht voor je zuiveren. Je zult merken dat je scherper en beter door kan werken.

Zorg voor voldoende daglicht

Net zoals frisse lucht, is voldoende daglicht erg belangrijk om lekker te kunnen werken. Wanneer je een zolder hebt, is het niet altijd zo dat er ook een raam in zit. Wanneer je een raam laat maken op zolder is de toevoer van daglicht natuurlijk een stuk beter. Neem hierover contact op met een dakdekker. Zij kunnen heel eenvoudig in een paar uurtjes een dakkapel plaatsen, of een eenvoudig raam, waardoor je een zee van daglicht in je kantoor hebt.

Zorg voor klimaatbeheersing

Op zolder kan het in de zomer nog wel warm zijn, omdat alle warmte naar boven trekt. Ook de zonnebrand op de dakpannen en kan zorgen voor een verhitting. Wanneer je dit allemaal wil voorkomen is het goed om een klimaatbeheersing aan te schaffen of een airco neer te zetten. Die zijn ook beschikbaar in mobiele variant. Dan is de temperatuur een stuk lekkerder en word je niet snel suf.

Lekker staand te typen

Het is slim om een bureau aan te schaffen dat verstelbaar is. Een elektrische bureau is een voorbeeld van een multifunctioneel meubelstuk dat jou in de gelegenheid stelt om niet alleen te hoeven zitten als je aan het werk bent, maar ook staande aan je opdrachten en taken te werken. 

Blijf ons volgen en lees onze blogs. We houden je op de hoogte over de mogelijkheden om je woning aan te passen aan jouw wensen.