Je woning uitbouwen met een serre is hartstikke mooi, omdat je op deze manier waarde kan toevoegen aan de woning. Wanneer je je huis gaat verkopen, dan zul je zien dat potentiële kopers ontzettend enthousiast zijn over de serre die je gemaakt hebt. Maar wanneer je gewoon in je woning wil blijven wonen, dan is het ook super om een serre te maken en in te richten, omdat je er zo lekker in kunt relaxen en dat binnen en buiten erin lijken samen te smelten. In de serre is een landelijk design erg mooi. In deze blog gaan we je tips geven voor deze stijlvolle inrichting, doe er je voordeel mee en lees snel verder! 

Kies voor natuurlijke materialen

Een serre zie je vaak zeer natuurlijke materialen terugkomen in de meubels en accessoires. Denk daarbij aan hout, riet en zelfs stenen. Hoewel die laatste wat minder vaak. De landelijke stijl komt voor in verschillende landen, zo zou je kunnen zeggen dat de mediterraanse en Engelse stijl, nationale varianten zijn op de landelijke stijl. Wanneer jij je serre inricht in de landelijke stijl kun je een bijzondere connectie met het omringende landschap maken. Is je tuin gelokaliseerd in een wijk, dan heb je toch een buitengevoel met een serre. We raden je dan aan om de schutting helemaal met groen uit te rusten, deze planten en bloemen verzachten de robuuste looks van de erfafscheiding, zodat er een echter landelijk context ontstaat waarin je serre goed past. 

Kleurenpalet van de landelijke stijl

In de landelijke stijl zien we veel lichte kleuren in het palet. Ook de natuurlijke kleuren zijn veel gebruikt in deze stijl. Dit is ook wel logisch, omdat de landelijke stijl eigenlijk al heel oud is. Eeuwen en eeuwen hebben mensen hun huis gebouwd en ingericht met de materialen die ze in de omgeving vonden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men zich altijd heeft laten inspireren door kleuren die in de omgeving te zien waren. 

Meubels in de serre

Natuurlijk passen landelijke meubels heel goed in de serre met een landelijke stijl, dat is logisch. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast landelijk. Daar kun je heel mooi je boeken, maar ook souvenirs van mooie reizen en foto’s in kwijt. Op deze manier maak je van je boekenkast een beetje een etalage van je leven. Erg sfeervol en persoonlijk! Natuurlijk zijn de bank en de stoelen ook van een landelijke snit. Kies voor zo groot mogelijke meubels en liever 1 grote dan 2 kleine. Dat is pas echt landelijk!