wr dakdekkersbedrijf

Houd dieven buiten de deur- gouden tips

slotenmaker arnhem

Houd dieven buiten de deur- gouden tips

Geplaatst op

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om inbrekers buiten de deur te houden. Deze dieven loeren op onze huizen. Sommige dingen verraden dat je op vakantie bent, zoals opgestapelde post of gordijnen die nooit van hun plek gaan. In deze blog lees je wat je kunt doen om de inbrekers te slim af te zijn.

Goede sloten kiezen

Naar schatting is zo’n 70% van de deursloten in Nederland ongeschikt. Dit zorgt voor een verhoogde kans op inbraak. Een inbreker met aardig wat vlieguren ziet direct dat de woning gemakkelijk open te breken is. Als hij eenmaal binnen is, heeft hij tijd genoeg om eens lekker rond te shoppen. Hij loopt relaxt rond in je huis, terwijl jij heerlijk aan het genieten bent op je strandbedje. Kies voor goede sloten met trekkernbeveiliging en slagplaat. Een slotenmaker in Arnhem adviseert je inzake  inbraakpreventie.

Vraag een aardige buur je te helpen

Er zijn een aantal dingen die een aardige buur voor je kan doen om je het leven makkelijker te maken. En iedereen weet: ‘een goede buur is beter dan een verre vriend.’

Post opbergen

Het gebeurt nog veel te vaak dat post opstapelt op de deurmat en in de brievenbus blijft zitten, lekker doorweekt en uitgelopen. Dit is natuurlijk een schreeuw om aandacht. Het is dan net of je de inbrekers uitnodigt om eens lekker binnen te komen kijken en mee te nemen wat ze leuk vinden. Je kunt dan net zo goed een reclamebord met: ‘open huis, wij zijn op vakantie’ in de tuin zetten. De actie om dit te voorkomen is simpel: vraag een buur om de post uit de brievenbus en van de mat te halen. Een nee/nee sticker op je brievenbus wil ook helpen.

Opruimen

Ruim al je kostbaarheden op. Dit doe je het beste in een kluis met een veiligheidscertificaat. Laat niets van waarde in het zicht van de inbreker liggen. Ook post moet uit het zicht op geborgen zijn, zeg dit nog even tegen je buur.

Gordijnen

Je aardige buur kan je ook erg helpen door de gordijnen open en dicht te doen, natuurlijk op momenten van de dag wanneer dit logisch is. Zo denken de inbrekers dat er iemand thuis is.

Licht

Als het mogelijk is, stel dan een lichtschakelaar in of doe vanaf afstand je licht aan en uit, bijvoorbeeld met een app. Dit laatste geldt overigens ook voor de gordijnen.

Niet te netjes

Laat je huis niet te netjes achter, want dat valt op. Het moet er uitzien alsof je zo terug kan komen in de kamer. De woning mag dus best een beetje een huiselijke rommeligheid hebben.

Social media

Een veelgemaakte fout is het posten van berichten op facebook over de vakantie. Dat kun je wel doen, maar zorg dan dat je privacy instellingen niet op openbaar staan, zodat iedereen mee kan lezen.

Conclusie

Naast de structurele aanpassingen aan je woning, goed voor inbraakpreventie, kun je veel zelf regelen om de inbrekers om de tuin te leiden. Deze eenvoudige handelingen helpen een inbraak voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden