Het verkopen van je woning kan soms een lastig traject zijn. Er zijn verschillende obstakels waar je rekening mee dient te houden om het verkoopproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Onderdeel van het verkoopproces zijn de bezichtigingen, waarbij potentiële kopers de kans krijgen om de woning van binnen te bekijken. Een bezichtiging wordt vaak gebruikt om een eerste indruk te krijgen en een afweging te maken of het beoogde huis ook daadwerkelijk geschikt is. Een bezichtiging is dus een zeer belangrijk onderdeel van het verkoopproces, waarbij het zaak is een goede indruk achter te laten bij de potentiële kopers. Op die manier vergroot je de kans dat potentiële kopers ook echt overgaan op het kopen van je woning. Het maken van een goede eerste indruk kan echter lastig zijn. Toch zijn er een aantal zaken die je helpen om je woning klaar te maken voor een bezichtiging. In dit blog geven we je een aantal waardevolle tips. 

Rust in huis

Een van de belangrijkste onderdelen van de voorbereiding op een bezichtiging is het opruimen van je woning. Door je huis goed op te ruimen en kleine, rommelige dingen uit het zicht te halen, zorg je ervoor dat er rust en overzicht ontstaat. Voor potentiële kopers is dit zeer belangrijk omdat het voor hen van belang is om “door” het meubilair heen te kijken. Op die manier bied je ze de mogelijkheid om in te schatten of het huis aansluit bij het huidige meubilair. Op die manier vergroot je de kans dat potentiële kopers geïnteresseerd raken en eerder overgaan op de koop van de woning. 

Schoonmaken

Uiteraard is het zeer belangrijk om je huis grondig schoon te maken. Ook het schoonmaken van je woning draagt bij aan het creëren van een goede eerste indruk en rust. Een belangrijke eigenschap van een woning is de lichtinval, waardoor we ook aanraden om de ramen te reinigen. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt, raden we aan een professionele glazenwasser in te huren, zoals glazenwasser Amsterdam.

Geen huisdieren

Een groot deel van de Nederlanders heeft huisdieren, zoals een hond of kat. Honden en katten brengen veel liefde in een huishouden, maar zorgen ook voor onaangename geurtjes en losliggende haren. Nadat je jouw woning helemaal hebt schoongemaakt, raden we dan ook aan om je huisdieren niet in huis te laten tijdens de bezichtiging. Ook is het verstandig om middelen zoals een kattenbak tijdelijk te verwijderen om te voorkomen dat je huis niet fris ruikt.