wr dakdekkersbedrijf

Maak je hele huis schoon in één dag

schoonmaak

Maak je hele huis schoon in één dag

Geplaatst op

Begint het bij jou ook te jeuken aan het begin van de lente? Een voorjaarsschoonmaak kan heel therapeutisch werken. Dat wil je natuurlijk wel zo efficiënt mogelijk doen. We geven je een strategie waarmee je je huis binnen een dag schoon hebt.

Gebruik je schoonmaakapparaten

Als je je mentaal hebt voorbereid op de grote schoonmaak, is het belangrijk om je schoonmaakapparaten zo efficiënt mogelijk in te zetten. Verzamel al het wasbare materiaal in je huis, zoals beddengoed, kussens en eventueel zelfs de gordijnen. Houd de duur van een beurt in de gaten, zodat je meteen een nieuwe wasbeurt kunt starten. Begin ook met het vullen van de vaatwasser als je deze tot je beschikking hebt.

Scheid je spullen

De volgende stap is om alle rommel aan te pakken. Ga kamer voor kamer bij langs en maak een scheiding in de spullen: verzamel alles wat je wilt houden in dezelfde ruimte, de rest kun je uit het huis leggen. Op deze manier maak je snel ruimte en zorg je dat alle rommel geen plaats meer inneemt.

Het echte schoonmaken

Nu alle troep uit het huis is kun je beginnen met het echte schoonmaken. Start met de stofdoek, om vervolgens met een natte doek alles af te nemen. Begin wel bovenin de kamer, zodat het stof naar beneden dwarrelt.

Vervolgens kun je aan de slag met de stofzuiger. Kleine kussens kun je in de wasmachine gooien, grotere kussens kun je eens goed uitzuigen. Vervolgens is het tijd om met de dweil als oppervlaktes eens goed schoon te maken.

Vergeten hoekjes

Nu alles schoon is en schittert wordt het tijd om de vergeten hoekjes aan te pakken. Je hebt waarschijnlijk wel plekken die je wekelijks overslaat, bijvoorbeeld de oven. Neem wat tijd om deze plekken ook eens grondig te reinigen. Dit maakt je voldane gevoel na alle schoonmaakwerkzaamheden compleet.

Volg bovenstaande stappen om snel je huis op orde te krijgen. Je kunt natuurlijk ook kiezen om je huis te laten schoonmaken, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Voor een schoonmaakbedrijf in Harderwijk of omgeving kun je terecht bij Top & Top.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden