Sinds jaar en dag zijn meubels gemaakt van pallets populair. Dat komt door hun basic looks. Er spreekt toch een beetje een gevoel van vrijheid uit; dat idee zelf alles gemaakt te hebben voelt lekker. DIY of self-sustaining willen zijn, is een belangrijke gedachte achter meubels gemaakt van pallets. Meestal zijn dit gebruikte pallets die niet meer in een bedrijf gebruik kunnen worden.

Verschillende meubels die je van pallets kunt maken

De hoeveelheid meubels die je van pallets kunt maken is groot. We zetten er even een paar voor je op een rijtje.

Pallet bed

Het pallet bed is een van de meest populaire meubelstukken. Het meubel is eenvoudig zelf te maken met schroeven en spijkers. Meestal worden gebruikte europallets gebruikt voor het bouwen van zo’n bed. Dit is eenvoudig te doen door twee pallets naast elkaar te leggen, stapel hier bovenop nog meer pallets als je een hoger bed wilt. Om alles aan elkaar te verbinden kun je gebruikmaken van verbindingsplaatjes. Plaats er een matras op en je bed is klaar. Superlow budget, erg basic en hipsterachtig.

Pallet salontafel

De salontafel is ook een populair meubelstuk om met pallets te maken. Het is leuk om wieltjes onder de tafeltje te zetten. Zo heb je al snel een verrijdbare salontafel. De ruimte binnen in de pallet is goed als opslagruimte van boeken en andere zaken te gebruiken. Je kunt ook planken aan de onderkant timmeren, zo heb je ook opbergruimte voor kleinere spullen die dan niet vallen door de ruimte tussen de planken.

Pallet tv-meubel

In een landelijke woonkamer is de pallet tv-kast een graag geziene gast. Je zaagt de europallets doormidden en schuurt deze af. Je stapelt de palletdelen bovenop elkaar, drie delen zorgt al voor een aanzienlijke hoogte. Het is leuk om er wieltjes onder te zetten. Dan kun je de kast ook een beetje draaien als je visite hebt en je gasten net vanuit een verkeerde hoek naar de tv kijken.

Pallet terras-set

Combineer al je opgedane kennis en maak je pallet terras-set. Een ideale set voor op een balkon of terras om op te loungen. Een bank is bijvoorbeeld gemakkelijk te maken met 4 pallets op elkaar. Een terrastafel is weer goed met twee pallets te maken. Plaats een zitkussen en rugsteun op de pallets en je hebt prima terrasbank. Leuk het geheel op met sierkussentjes.

Veel creatieve opties met pallets

Kun jij nog meer meubels verzinnen die je met een pallet zou kunnen maken? Hoe is het mogelijk dat er zoveel gemaakt kan worden met zo’n eenvoudig vorm? Misschien is de eenvoud wel het geheim. Veel plezier met het maken van je meubels.