wr dakdekkersbedrijf

Meubels maken van gebruikte pallets

gebruikte pallets

Meubels maken van gebruikte pallets

Geplaatst op

Verhuizen en je woning en tuin inrichten is een van de leukste dingen die je kunt doen. Een nieuwe start. Hoe leuk is het dan om dit lekker goedkoop te kunnen doen. In deze blog geven we je een aantal tips over hoe jij met gebruikte pallets goedkoop toffe meubels kunt maken.

Banken

We beginnen met een idee voor een bank. Je kunt met 6 pallets een bank maken. Je maak met vier pallets een zitvlak en een of twee andere een rugleuning (deze kun je eventueel doorzagen) en armleuningen. Voor precisie bouwtekeningen kun je op verschillende sites terecht. Wel is het fijn om een zitkussen op het hout te leggen, dat zit net wat relaxter.

Stoelen

Twee pallets op elkaar maakt een schitterend zitvlak. Je kunt ook voor je palletstoelen gebruikmaken van zitkussens. Deze zijn los te verkrijgen en bieden je veel creatieve mogelijkheden. Om je stoel wat dynamischer te maken, kun je er wieltjes onderzetten. Je weet wel, van die industriële die ook onder winkelwagentjes zitten.

Salontafel

Een salontafel is met een aantal eenvoudig middelen te maken en je bespaart bijzonder veel geld. Neem een gebruikte pallet en zet er industriële wieltjes onder, op elke hoek van de tafel een. Je kunt de onderkant van pallet dichtspijkeren met plankjes. Op deze manier kun je allerlei spullen kwijt in het door deze aanpassing ontstane opbergvak.

Bed

Hoe maak je een tweepersoonsbed van pallets? Heel simpel. Leg 4 pallets plat op de grond. Leg hier 4 andere pallets bovenop. Nu heb je de lattenbodem. Voor het hoofdeinde heb je nog twee pallets nodig. Zet ze naast elkaar tegen de muur aan. Schuif nu de bodem van het bed tegen het hoofdeinde aan. Leg er een matras, dekens en kussens op en je bed is af. Dit bed kan binnen 10 minuten af zijn. En het mooiste van alles is dat het supergoedkoop is.

Lounge set

Een bed, een salontafel en een bank. Mmm, wat zou je daar buiten mee kunnen doen. Natuurlijk! Als je en tuin hebt en je wilt weinig geld uitgeven voor een lounge set, dan is een set gemaakt van pallets natuurlijk een ideale oplossing.

Tuinstoelen

Wat voor de lounge set geldt, is natuurlijk evengoed van toepassing op tuinstoelen. Als de zomer in aantocht is, wil je natuurlijk lekker in je tuin kunnen zitten. Een paar pallets op te koptikken en zitkussens regelen is al een heel goede manier om snel in de tuin op eigengemaakte tuin stoelen van pallets te zitten.

Kosten

Je hoort natuurlijk de hele tijd dat het zo goedkoop is, het maken van palletmeubels. Maar hoeveel het kost, dat wordt eigenlijk niet in online artikelen over palletmeubels vertelt. Daarom maken we maar eens berekening voor je:

Rekenvoorbeeld:

Als je meerdere europallets bestelt, worden ze goedkoper. Reken dan op zo’n 9 euro per stuk. Voor een complete lounge set: een bank, twee stoelen en een tuintafel heb je zo’n 12 pallets nodig. Je wilt vast nog wat extra’s toevoegen, zoals bekerhouders. Je kunt dan het beste 15 stuks bestellen. Natuurlijk komen hier nog palletkussens a 40 euro per stuk bij. Dat is 160 euro in totaal voor een bank en twee stoelen. Dus de berekening wordt: 12 x 9 euro + 4 x 40 = 268 euro.

Een bedrag van 268 euro is een kleine investering in een gezellige tuin. Zo kun je met een klein budget echt een leuke aankleding van je tuin en woning realiseren.

Conclusie

Het is een goede manier om snel en goedkoop meubels te maken. Pallets bieden je die optie. Ze zijn in de mode en bieden je eenvoudige, creatieve opties. Echt ideaal voor starters, studenten en voor iedereen die van industrieel design houdt.

Gerelateerde berichten

Zoek je huis

Wat moet je weten bij het kopen van je eerste huis?

Als eerste van harte gefeliciteerd! Je hebt besloten om je eerste huis te gaan kopen. Voor velen een hele grote stap. Dit vergt enige goede...

Lees meer

hoofdkussen kopen

Voorkom hoofdpijn met deze heilzame tips

Kun je sommige soorten hoofdpijn voorkomen? Wij hebben voor jou een aantal tips verzameld waarmee dit kan. Het zou heel mooi zijn als een van de tips...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden