Inbrekers gaan steeds slimmer te werk. Daarom duiken we met deze blog in het hoofd van een inbreker en kijken we naar slimme manieren om een woning binnen te komen. Een huis beveilig je uiteraard met goed slotwerk en eventueel een beveiligingssysteem. Maar verlies je aandacht niet betreft de volgende aspecten die we gaan benoemen. Soms kan een handige truc er al voor zorgen dat iemand eenvoudig jouw woning binnenkomt. Voorkom dit dus met de volgende tips.

Laat een huis er bewoond uitzien

Zoals je het kan voorstellen zullen de meeste inbrekers wachten tot je uit huis bent. Het perfecte moment om toe te slaan. Maar hoe weten ze dit? Je laat meer signalen zien dan je denkt. Inbrekers vragen zich namelijk onder andere het volgende af:

  • Is het huis in de avond donker?
  • Hangt er nog post in de brievenbus?
  • Zijn de gordijnen tijdens de avonden open?
  • Is het gras gemaaid?

Maar hoe los je dit op? Je bent immers van huis en soms wel eens voor meerdere dagen. Met een paar simpele trucs kun je dit oplossen. Vraag hulp van de buren of een vriend in de buurt. Zorg dat je brievenbus wordt geleegd en of ze eventueel de tuin willen bijhouden. Het beste afschrikeffect is verlichting. Installeer een tijdschakelaar zodat er altijd een lampje brandt bijvoorbeeld je dakraam tijdens de avonden.

Wees voorzichtig met je afval

Op basis van je afval kunnen inbrekers je gedrag bepalen. Zo weten ze bijvoorbeeld welke producten je consumeert. Net een nieuwe computer of tv gekocht? Laat de doos dan niet buitenstaan. Dit is namelijk praktisch een reclame voor een inbreker om te laten zien wat je net gloednieuw in huis hebt gehaald. Let dus meer op wat je allemaal weggooit en ga hier nauwlettender mee om.

Plaats ook slotwerk op je dak

Alle deuren van je woning moeten voorzien zijn van een goed en stevig slot. Maar ga bij jezelf na wat nog meer toegangswegen tot je woning kunnen zijn. Een inbreker kijkt namelijk ook rond en maakt gebruik van elke opening naar binnen. Denk hierbij aan een raam waar je naar toe kan klimmen. Het dakraam is toegankelijker dan je denkt. Zo kan er ook via een andere woning naar jouw dakraam toe geklommen worden. Ga langs bij slotenmaker Almere Centrum voor slotwerk op maat voor al het raamwerk op je dak. Zo is je woning echt volledig afgesloten tegen ongewenste bezoekers.