wr dakdekkersbedrijf

Praktische interieurtips voor in je nieuwe huis

Slaapbank

Praktische interieurtips voor in je nieuwe huis

Geplaatst op

Iedereen kent het wel, soms ben je toe aan verandering in je omgeving. Een verandering in jouw leefomgeving zorgt ervoor dat je scherp blijft en niet belandt in een sleur. Niet gek dus, dat veel mensen regelmatig hun interieur geheel of deels veranderen. Ook wanneer je net een nieuwe woning gekocht of gehuurd hebt, is het zaak om het interieur geheel naar jouw smaak in te richten. Om je op weg te helpen met het (her)inrichten van je woning, hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet.

Bepaal jouw smaak

De eerste stap is om te bepalen welke richting je op wilt met jouw woning en jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Wanneer je nog niet helemaal zeker bent van de richting die je op wilt, begin dan met het opdoen van inspiratie op ontwerpsites en publicaties. Verder zijn er nog handige tools, zoals Pinterest, waarop je eenvoudige een eigen bord kunt maken met verschillende meubels. Op die manier kom je erachter of de afzonderlijke meubelstukken ook bij elkaar staan en één geheel vormen. Kom je er echt niet uit? Dan kun je altijd nog een binnenhuisarchitect inschakelen.  

Benut de ruimte slim

De gouden regel luidt: ‘Meten is weten’. Koop dan ook nooit grote meubels voordat je zeker weet dat deze ook passen in de beschikbare ruimte. Dit bespaart tijd en voorkomt een hoop ellende. Daarnaast is het raadzaam om verstand om te gaan met de beschikbare ruimte, helemaal wanneer je niet al te veel ruimte hebt. Er zijn verschillende manieren om je woning groter te laten lijken en de ruimte optimaal te benutten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een bedbank, die je eenvoudig kunt in- en uitklappen. Bovendien zorgen witte, lichte kleuren voor optisch bedrog, waardoor ruimtes groter lijken.  

Niet alles tegelijkertijd

Hoewel het misschien tijdbesparend en verleidelijk lijkt om al uw meubels in één keer te kopen, is het verstandiger én een meer budgetvriendelijke truc om voorzichtig een paar dingen tegelijk te kopen. Hierdoor kun je de kosten van het inrichten van een kamer spreiden, terwijl je je kunt concentreren op wat je echt nodig hebt.

Voldoende licht

Houd rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht die de ruimte krijgt. Zorg ervoor dat de verlichtingselementen op verschillende niveaus worden geplaatst, zodat de kamer wordt verlicht met verschillende belangrijke bronnen, zoals hang-, vloer- en tafellampen en wandkandelaars. Als je te weinig natuurlijk licht hebt, kunnen slim geplaatste spiegels het licht dat je wel hebt maximaliseren. Zorg ervoor dat je ook de juiste wattage lampen koopt, dit is namelijk een veelgemaakte fout.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden