Helemaal fan van muziek? Richt dan je muziekkamer 100% in. Het hoe en wat nemen we in deze blog met je door. Wil je advies over bijvoorbeeld welke standaard je nodig hebt, dan kun je bij https://vebos.nl/ zeker terecht. 

Goede installatie 

Raden je zeker aan om eens goed te kijken wat een goede installatie voor het afspelen van muziek is. Veel audiofiele raden af om bijvoorbeeld boxen te kopen met een opgefokte bas frequentie. Het beste is om boxen te kopen die het geluid van de opgenomen muziek zo neutraal mogelijk weergeven. Het is altijd mogelijk om bijvoorbeeld meer basfrequenties aan de muziek toe te voegen door de equalizer in een versterker die je aangeschaft hebt. Het is gemakkelijker om er iets aan toe te voegen dan dat je iets verwijderd uit het geluid van de boxen. Tegenwoordig zijn er ook mensen die erg van analoge apparatuur houden en dat is dan meestal apparatuur van een aantal decennia geleden. Erg populair is de cassette weer aan het worden en ook de Reel to Reel tape is een collector’s item. De vaak hoge kosten voor deze apparatuur maken ze niet voor iedereen direct beschikbaar.

Goede akoestische behandeling 

Wanneer je een muziekkamer ingericht hebt, wil je natuurlijk wel dat het geluid geweldig klinkt. Dat kun je bereiken door een akoestische behandeling aan de kamer te geven. Denk bijvoorbeeld aan plafonds met een bepaalde laag die het geluid absorberen. Ook panelen aan de muren zijn belangrijk om het geluid in de kamer goed te krijgen. In de hoeken van de kamer kunnen lage frequenties zich ophopen en daarom raden veel experts aan om daar de zogenaamde basvallen neer te zetten, ook wel bass traps, genoemd. Het is altijd goed om

speakers op oorhoogte te hebben hangen. Je kunt ook een standaard ervoor aanschaffen. Kijk eens online naar de verschillende professionele studio’s en je ziet direct dat de standaard gebruikt worden. We wensen je veel plezier met het inrichten van je muziekstudio / -kamer.