Wat zijn lucht tackers en wat heb je eraan? We nemen het met je door in deze blog. Lees onze andere blogs ook, dan houden we je op de hoogte van de verschillende zaken die spelen op het gebied van verbouwen en dergelijke. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee het mogelijk wordt om de verschillende projecten in en om je huis een stuk sneller voor elkaar te krijgen. 

Wat zijn tackers? 

Je hoort er steeds vaker over, maar wat heb je eraan? Het is voor veel ondernemers een absolute uitkomst een tacker in het arsenaal te hebben. Met zo’n automatische machine is het heel eenvoudig om een aantal spijkers door een houten plaat te schieten en deze op een andere houten plaat of paal te zetten. Erg makkelijk ook om een dak ermee te maken. Je kunt met tackers zowel nietjes als spijkers schieten. 

Wat is een nietpistool?

Een erg handige toevoeging aan de gereedschapskist is een nietpistool. Een nietpistool maakt het mogelijk om met grote kracht nietjes (vrij grote overigens) te schieten in materialen om ze zo te kunnen te bevestigen. Ideaal om houten delen aan elkaar te bevestigen. 

Een nietpistool is een goede investering als het gaat om het snel en efficiënt realiseren van een project dat je voor jezelf of ten behoeve van iemand anders doet. Een nietpistool is niets anders dan een tacker waarmee je nietjes schiet. 

Een spijkerpistool is een winner!

Een van de grootste winnaars in de bouw is het spijkerpistool (tacker met spijkers erin). Wanneer het nodig is, dan is het handig om een apparaat te hebben waarmee je gemakkelijk spijkers in hout kunt schieten. Dergelijke apparaten kunnen je begrijpelijkerwijs veel tijd besparen en in het zakenleven is tijd natuurlijk geld. 

Voor de zware klussen raden we aan om een tacker te nemen met een compressor, een tank die luchtdruk levert waarmee de tacker werkt. De lichtere klussen kunnen goed gedaan worden met een electrische tacker.