Ga je studeren? Of ben je al een student en woon je op kamers? Dan is het handig om goed met je ruimte om te gaan. In deze blog geven we een aantal tips over hoe jij jouw studentenwoning effectief kan inrichten. 

Multifunctionele meubels

Als je in je kamer of huis weinig ruimte hebt, is het geen slecht idee om na te denken over eventuele multifunctionele meubels. Als je bijvoorbeeld weinig tot geen ruimte hebt voor een eettafel, dan zou je eens kunnen nadenken over een uitschuiftafel. Wanneer je bijna geen ruimte heb je slaapkamer, is  een slaapbank ook heel handig. Met zo’n meubelstuk heb je meteen een bed en bank in één. 

Kringloop 

Wanneer je niet veel geld wil uitgeven aan meubels in je studentenkamer of woning, dan is het misschien een leuk idee om een kijkje te nemen bij de dichtstbijzijnde kringloopwinkel. De zoektocht naar leuke meubels zou wat stroef verlopen, maar er zitten zeker wat prachtige dingen tussen. 

Benut alle ruimte 

Als je woont in een kleine studentenwoning, dan is het fijn als je genoeg ruimte hebt om al je spullen kwijt te kunnen. Je zou dan bijvoorbeeld voor een hoogslaper kunnen kiezen, zodat je daaronder nog kasten en lades kwijt zou kunnen. Ook een leuk idee is het  om planken aan de muur vast te maken, zodat je daar bijvoorbeeld je boeken zou kunnen opbergen. 

Lichte kleuren 

Door lichte kleuren te gebruiken in de studentenwoning, laat je woning een stuk groter lijken dan dat deze werkelijk is. Je zou bijvoorbeeld kleuren kunnen kiezen, zoals wit, crème en paste. Als je voor een opvallende kleur wilt kiezen, laat deze dan matchen met je meubilair.  

Spiegel 

Het is goed en veel voorkomende idee om een grote spiegel tegen de wand te plaatsen, vooral wanneer je een kleine kamer hebt. Op deze manier krijg je het gevoel dat de ruimte een stuk groter is dan deze eigenlijk is. Naast dit grote voordeel is het ook handig voor een laatste check wanneer je jouw woning of kamer verlaat.