Als je in de buurt van Haarlem woont, ben je ongetwijfeld aardig wat wellness centra’s tegengekomen. Maar wat als je geen zin hebt om naar een wellnessresort of spa te gaan, maar gewoon lekker thuis van wellness wil genieten? Met deze tips haal jij het meeste uit een spa aan huis.

Badkamer omtoveren tot wellnessruimte

Een luxueuze wellnessruimte maken is minder moeilijk dan je aanvankelijk zou denken. Ton Scholten in Haarlem biedt jou de mogelijkheid om de badkamer aan te pakken. Zij toveren jouw badkamer om tot een exclusieve spa, zodat je nooit meer uit huis hoeft om te ontspannen. Denk hierbij aan prachtige badkamers met inloopdouches, sauna’s en infrarood cabines. Je hoeft niet eens zelf de badkamer in te richten, dit doen zij voor je. Alles van A-merken. 

Zelf aan de slag

Zelf kun je natuurlijk ook aan de slag. Met een beetje creativiteit kun je zelf een wellness ruimte ontwerpen. We raden aan om goed op te letten bij je volgende wellness bezoek, zodat je goed weet wat mooi is en wat voor soorten ontwerpen je kunt toepassen op de eigen badkamer. Je hebt echter wel veel ruimte nodig om een mooie wellnessruimte te realiseren. Als je weinig ruimte hebt raden we je aan om te focussen op de douche. Een inloopcabine is wat groter dan een normale douche, maar vergt verder relatief weinig ruimte in zijn geheel. Een jacuzzi, bad of sauna vergt natuurlijk een stuk meer ruimte. 

Outdoor wellness

We hebben het nu over de badkamer gehad, maar de meeste ruimte heb je waarschijnlijk in de tuin. Hier heb je veel meer mogelijkheden. Met een jacuzzi of eigen hottub kom je al een heel end. We raden aan om een vaste jacuzzi te nemen die elektronisch wordt verwarmd. Deze is namelijk een stuk makkelijker om warm te maken dan bijvoorbeeld een houten hottub die je zelf moet stoken met hout. Je zou ook een opblaasbare jacuzzi kunnen nemen, maar deze gaan in de praktijk vaak lek en hebben weinig ruimte. Als je een jacuzzi of hottub combineert met een outdoor sauna maak je het plaatje helemaal compleet. Er zijn veel sauna mogelijkheden, zoals een barrel sauna of finse sauna, die je gewoon in de tuin kunt plaatsen.