Het raam is een van de laatste dingen die de aandacht krijgt als het gaat om de verzorging van het interieur. Toch kunnen jaloezieën een groot verschil maken als het om het design van je woning gaat. Ze zorgen voor een modieuze look. Daarnaast kun je met jaloezieën de hoeveelheid zonlicht in je woning regelen. Daarnaast is het erg prettig dat deze zonnewering zorgt voor de nodige privacy. In deze blog lees je een aantal tips waarmee je een mooie sfeer aan je woning kunt geven, met behulp van goedkope houten jaloezieën.

Slaapkamer

Jaloezieën in de slaapkamer zijn een goed idee, want ze hebben geen openingen waardoor er toch nog wat licht binnenkomt. Zo is het mogelijk om je kamer helemaal te verduisteren. Dat is gewoon heerlijk, dan kun je lekker lang uitslapen.

Badkamer

In de badkamer kun je het beste kiezen voor jaloezieën die bestand zijn tegen vocht. Je kunt in deze ruimte het beste natuurlijk materialen als linnen, zijde en hout mijden. Deze kunnen vergaan door de vochtige omstandigheden. Materialen die goed passen in een badkamer zijn: faux houten jaloezieën of jaloezieën gemaakt van pvc of polyester.

Woonkamer

In de woonkamer is het mooi om de jaloezieën binnen de vensteruitsparing te plaatsen. Meet het exact uit met een meetlint zodat ze strak passen. Deze jaloezieën passen erg mooi binnen een moderne interieurstijl, zoals de minimalistische of industriële stijl.

Verzorging

Jaloezieën zijn erg gemakkelijk schoon te houden. Maak ze regelmatig stofvrij met een stofzuiger en opzetborstel op lage zuigkracht. Zitten er vlekken op? Dan kun je ze reinigen met een milde oplossing van een schoonmaakmiddel zonder alcohol. Spuit nooit reinigingsmiddel rechtstreeks op de stof. Een andere manier is het gebruik van een stofdoek of ook wel een microvezelstofdoek genaamd. Regelmatig afstoffen zorgt dat je geen lastige schoonmaakklus hoeft te doen. Met andere woorden: dan koekt het stof niet zo aan. Wanneer je de schoonmaakwerkzaamheden een tijdje hebt laten liggen, dan is het zaak om oude kranten onder de jaloezieën te leggen, want zo valt het stof niet op de vensterbank en vloer.

Truc met de verfkwast

Wanneer jaloezieën vuil zijn, dan kun je ze met een verfkwast reinigen. Doop deze in heet zeepwater en strijk over de zonnewerking. Zo komt het vuil los. Vuil wat toch nog mocht overblijven kun je met een reinigingsdoek voorzichtig verwijderen.

Conclusie

Jaloezieën kunnen een mooie sfeer uitstralen in je woning en passen bij verschillende woonstijlen. Verschillende kamers, zoals de slaap-, bad-, en woonkamer, vragen om jaloezieën gemaakt van diverse materialen. Deze zonnewering vraagt om een speciale behandeling als het gaat om het schoonmaken.