Ben je van plan om je huis in Apeldoorn te verkopen? Dan zijn er meerdere scenario’s te bedenken waarin je plotseling het huis sneller wilt verkopen. Omdat bijvoorbeeld een droomhuis dat je altijd al op het oog had ineens plotseling te koop staat. Per woningtype, locatie en tijd kan het verschillen hoe soepel zo’n verkoop gaat. Gelukkig zijn er een aantal verkooptips zodat je jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor een snelle verkoop.

Lokale makelaar inschakelen

Wanneer je snel een huis in Apeldoorn verkopen dan is het zaak om een specialist in te schakelen die de markt het beste kent en de beste verkoopstrategie heeft. Zo kan een ervaren makelaar als Van Vliet Makelaardij je helpen om kopers te vinden. Daarnaast kan de makelaar een fotograaf inschakelen om jouw woning online prachtig te verbeelden.

Open huis 

Je hebt door de jaren heen waarschijnlijk je woning helemaal gepersonaliseerd. Het is nu de taak om de woning zodanig aan te kleden dat een koper zich kan identificeren met je woning. Het helpt daarom om veel stijlen neutraler te maken. Dus veel ingerichte plekken moet je juist ontmantelen. Open kamers met veel ruimtes helpen hierbij. De kamers moeten zo ingedeeld zijn dat de bezoeker zijn of haar eigen fantasie en verbeelding erop los kan laten. Zo biedt je ruimte voor de verbeelding hoe de kamer ingevuld moet worden.

Zelf gaan klussen

De meeste potentiële kopers kijken naar je woning en de prijs, maar daarnaast ook naar wat allemaal nog gedaan moet worden. Zijn ze bijvoorbeeld niet eens met de keukenstijl of de tuin, dan rekenen ze voor zichzelf nog een extra bedrag om dit naar wens te maken. Dit heb je uiteraard niet altijd zelf in de hand. Maar je kunt wel aan de slag gaan met andere klussen. Reparaties zijn hier ook een voorbeeld van. Denk aan een kapotte dakgoot, een vervallen tuinhuisje of verkleurde muren. Pak je gereedschap en zorg ervoor dat deze klussen niet een struikelblok worden voor potentiële kopers.