wr dakdekkersbedrijf

Waar kun je een huishoudtrap voor gebruiken?

ladder kopen

Waar kun je een huishoudtrap voor gebruiken?

Geplaatst op

Een huishoudtrap is erg handig voor verschillende klusjes in het huishouden. De huishoudtrap komt in allerlei soorten en maten en maakt je leven een stuk makkelijker! In dit blog bespreken we welke voordelen een huishoudtrap heeft en waar je op moet letten bij de aankoop van een trap.

Of je nou stof moet afnemen, een lamp gaat verwisselen of de ramen wil lapen; een huishoudtrap is onmisbaar in een huishouden. Het is echter aan te raden om je eerst te verdiepen in welke huishoudtrap je nodig hebt. Koop dus niet zomaar de eerste de beste trap, want dit kan tot ongelukken leiden.

Waar op letten bij het kopen van een huishoudtrap

Voordat je een huishoudtrap gaat aanschaffen, is het belangrijk om je eerst het volgende af te vragen:

Hoe vaak wil je de huishoudtrap gebruiken?

Ga je de trap wekelijks gebruiken voor bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken of alleen sporadisch als je bijvoorbeeld een lamp gaat vervangen? Huishoudtrappen zijn over het algemeen gemaakt van aluminium, maar de ene is dikker (en dus zwaarder) dan de ander. Je zit er niet op te wachten om wekelijks een loodzware trap te verplaatsen; in dat geval kun je beter voor een lichtere trap gaan.

Welk formaat huishoudtrap heb je nodig?

Huishoudtrappen komen in verschillende groottes, al naar behoefte qua werkhoogte. De huishoudtrappen zijn te gebruiken voor een werkhoogte van 240 cm tot 360 cm:

Aantal traptreden Werkhoogte
2 240
3 260
4 280
5 300
6 320
7 340
8 360

 

Hoeveel wil je er voor betalen?

Huishoudtrappen kosten vaak zo’n 25 tot 90 euro. Professionele ladders zijn vaak een stuk duurder en gemaakt van beter en zwaarder materiaal. Bedenk wel dat goedkoop vaak duurkoop is!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden