Een volwassen persoon slaapt gemiddeld 7 tot 8 uur per dag. Het is belangrijk om deze tijd goed te gebruiken door op een juist matras te liggen. Hierdoor slaap je beter en word je dus uitgerust wakker. Wij helpen je verder om het perfecte matras te kiezen.

Heb je het snel warm tijdens je slaap?

Een van de grootste klachten van mensen die op traagschuim matrassen slapen, is dat ze het erg snel warm hebben. Dit komt omdat de schuimstructuur zo dicht is dat de warmte nergens naartoe kan ontsnappen. De truc om snel te kunnen slapen is juist om je lichaamstemperatuur snel te laten dalen. Daarom is het voor mensen die het snel warm hebben beter om voor een koudschuim matras te kiezen met een open celstructuur.

Maak gebruik van de proeftijd

Vele matrasboeren bieden tegenwoordig een proefslaapgarantie. In deze tijd kun je het matras testen en indien deze niet bevalt kun je je product weer omruilen. Als een matras 5 minuten goed ligt, betekent dit niet dat je er acht uur per nacht lang comfortabel ligt. Maak bij matrassen dus gebruik van de omruilgaranties als de niet bevalt.

Leer je lichaam beter kennen

Het verschilt per matras welke het beste bij je past. Ben je stijf of juist heel beweeglijk? Heb je klachten op de drukpunten in de schouder of de rug? Dit alles heeft invloed op het soort matras waarop je moet slapen. Als je schouderklachten hebt en je aan die kant wilt slapen, dan zal je bijvoorbeeld voor een mediummatras moeten kiezen in plaats van een stevig matras. De essentie is dat het matras genoeg tegendruk biedt om je wervelkolom recht te laten liggen.

Medium stevigheid voor mensen met fysieke klachten

Uit een onderzoek bij oudere volwassenen is gebleken dat matrassen van gemiddelde sterkte helpen bij rug-, schouder- en heupklachten. Er is ook bewijs dat matrassen van gemiddelde sterkte ook kunnen helpen bij lage rugpijn.

Vraag hulp bij een matrasspecialist

Matrasspeciaalzaken kunnen je helpen met de juiste uitlijning van de wervelkolom op een matras en het functioneren van het lichaam tijdens de slaap. Vraag daarom bij een matrassenspeciaalzaak na of je de juiste keuze maakt voor jouw matras.

Het kiezen van het juiste matras is namelijk een lastig proces: hoe wordt je gewicht verdeeld over het matras? Wat is je lichaamsgewicht? Iemand met relatief grote rondingen heeft bijvoorbeeld een matras nodig dat genoeg weerstand biedt bij de comfortzones (o.a. heupen, schouder, hoofd en rug).