Betonvloeren zijn bekend geworden nadat oude fabrieken werden omgetoverd naar kantoorruimtes. Betonvloeren zijn ook in verschillende kleuren en patronen te bestellen. Elke vloer heeft zo een speciale eigenschap. Voordelen van betonvloeren zijn dat je ze in veel ruimtes kunt toepassen met verschillende patronen. Hierdoor heeft elke vloer een unieke eigenschap omdat deze aangepast kan worden aan je persoonlijke wensen.

Een bijna volledig naadloze vloer

Een betonvloer die thuis wordt aangelegd aan de hand van jou persoonlijke wensen, heeft ook nog een speciale eigenschap. Betonvloeren zijn namelijk bijna volledig naadloos. Dankzij deze gladde afwerking kunnen vuil of stofophopingen eenvoudig worden voorkomen. Regelmatig dweilen is meer dan genoeg om de betonvloer in een goede staat te houden.

Verschillende patronen en kleuren beschikbaar

Als je aan beton denkt, denkt iedereen meestal aan een vloer die grijs, koud en simpel is. Vergelijkbaar met de betonnen blokken zoals we ze in de bouw kennen. Door kleurstoffen toe te voegen aan het beton kan je de betonvloer hippe kleuren geven zoals bruin, rood, geel en groen. Ook zijn verschillende patronen op de vloer beschikbaar aan de hand van je persoonlijke wensen. Deze patronen maken de betonvloer aantrekkelijker en uniek in combinatie met het interieur.

Goedkoper bij grote oppervlakken

In vergelijking  met bijvoorbeeld laminaat is het plaatsen van betonvloer veel gemakkelijker en sneller. Dit komt omdat je bij grote oppervlaktes geen chape hoeft te plaatsen. Chape is vloerbedekking gemaakt van een cementlaag die onder de vloer in dit geval betonvloer komt. Dit kan per vierkante meter zomaar 25 euro verschillen. Dat is dus een stuk goedkoper dan andere vloeren of betonvloeren met kleine oppervlakten waar chape wel nodig is.

Extra comfort in je huis

Buiten de bovengenoemde eigenschappen, heeft de betonvloer ook een elastische eigenschap. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloer flexibel en comfortabel aanvoelt, maar het is ook nog eens te combineren met vloerverwarming. Woon je bijvoorbeeld in een flat? Dan wordt het geluid dat door het beton gaat ook gedempt.