Onder je garagedak staat misschien wel een prachtige auto. Je hebt hem zelf behandeld met blanke lak, maar merkt dat dit nu ineens los laat. Wat kun je hier tegen doen? En wat is de oorzaak van dit probleem?

Oorzaak

Om ervoor te zorgen dat de kleurstof in de verf van jouw auto goed blijft zitten is blanke lak nodig. Wil je dat de blanke lak goed blijft zitten? Dan is het essentieel dat jouw auto eerst geheel ontvet is, schoon is en stofvrij. Zo kan de blanke lak namelijk beter hechten en kan hij veel langer mee. Misschien heb je zelf de blanke lak aangebracht en is het hier mis gegaan, of de garage is niet zorgvuldig te werk gegaan. Dan kan het maar zo zijn dat de blanke lak naar loop van tijd begint los te laten. Heb je een nieuwe auto en laat de blanke lak los? Ga dan terug naar je dealer, want je hebt waarschijnlijk garantie.

Oplossing

Heb je geen garantie meer op je auto? Dan zul je dit probleem zelf moeten oplossen. Eigenlijk zou je auto nu opnieuw gespoten moeten worden met verf, daarna komt pas een nieuwe laag blanke lak. Dit is niet makkelijk om zelf te doen, als je een auto opnieuw wil laten spuiten kun je het beste professioneel te werk gaan. Kies daarom voor een garage, zij hebben alle middelen en ervaring die nodig zijn. Wacht vooral niet te lang met het aanpakken van het probleem, het kan nog veel erger worden. Het is niet onveilig, maar het ziet er absoluut niet mooi uit. 

Conclusie

Is het zo ver gekomen dat de blanke lak van je auto los laat? Erg vervelend, het is niet schadelijk voor je auto, maar het ziet er niet mooi uit. Niemand zal hier blij mee zijn, vooral niet bij een nieuwe auto. Gelukkig hebben nieuwe auto’s garantie, dit zal betekenen dat het niet jouw schuld is en je gewoon naar de garage kan hier mee. Heb je geen garantie meer? Wees dan wel op tijd met het oplossen van het probleem, het kan namelijk van erg naar erger gaan. Laat je auto opnieuw spuiten door een professional, om te voorkomen dat het nogmaals los laat.