Wanneer je een kleine woning hebt is het fijn om multifunctionele meubels te hebben. Waarom is dat? Dat is heel eenvoudig uit te leggen: je kunt een meubelstuk op meerdere manieren gebruiken. Bijvoorbeeld slaapbanken in een studentenkamer kunnen een groot verschil maken in het gebruik van de beschikbare woonruimte. We nemen het even met je door. 

Meer woonruimte

Het is mogelijk om meer woonruimte te maken met multifunctionele meubels. Deze zet je in een woonkamer en kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld op te zitten overdag en in de nacht kun je er op slapen, dit is het geval met een slaapbank. Er zijn nog veel meer meubels die meer woonruimte voor je kunnen maken, denk bijvoorbeeld aan de schitterende inklaptafel, die kan na gebruik gewoon ingeklapt worden, zo neemt deze niet standaard veel ruimte in de kamer. 

Verdeel de beschikbare ruimte

Door met een kast (laag of hoog) een scheiding aan te brengen in een kleine woonkamer tussen twee verschillende delen, woon- en slaapgedeelte bijvoorbeeld, wordt het mogelijk om een heel leuke sfeer te maken waar je van kunt genieten. Zo´n eenkamerappartement voelt direct anders aan. Daarbij is het mogelijk om bijvoorbeeld met een kamerscherm de nodige privacy te maken. Je haalt veel meer uit een kleine woning door te kiezen voor multifunctionele meubels. 

Kosten

Niet iedereen heeft het breed. Daarom is het goed om te weten dat multifunctionele meubels je helpen om geld te besparen, want als je immers één meubelstuk hoeft te kopen in plaats van twee, dan scheelt dat in heel veel gevallen aanzienlijk in de kosten. Laat je informeren door experts op dit gebied. 

Blijf onze blogs lezen, dan ben je altijd op de hoogte als het gaat om interieur, wonen en slimme ideeën voor een moderne inrichting.