wr dakdekkersbedrijf

Wat moet je weten bij het kopen van je eerste huis?

Zoek je huis

Wat moet je weten bij het kopen van je eerste huis?

Geplaatst op

Als eerste van harte gefeliciteerd! Je hebt besloten om je eerste huis te gaan kopen. Voor velen een hele grote stap. Dit vergt enige goede voorbereiding en daar helpen we je graag mee op gang. We gaan wat dieper in de zaken duiken die je allemaal moet gaan regelen. Daarnaast kun je ook veel advies vragen bij een makelaar in Groningen. Lees meer in deze blog waar je allemaal aan moet denken.

Bepaal een budget

Stel vast welk bedrag aan eigen vermogen je wilt gaan investeren in je woning. Vervolgens kun je bij de hypotheker vragen hoeveel hypotheek jij en of je partner kan aanvragen. In totaal weet je welk bedrag je kunt gaan besteden aan een woning. Bepaal daarnaast hoeveel je maximaal wilt gaan lenen, je wilt natuurlijk ook wat over houden aan andere investeringen. Zoals verbouwingen, vakanties en uitjes.

Maak een lijstje met eisen

Waar moet jouw woning aan voldoen? Denk hierbij aan het aantal kamers, een tuin, lichtinval, parkeerplek etc. Ga je hier lang wonen of voor een korte periode? Met deze vraagstukken kun je een wenslijst opstellen. Dit helpt met het filteren van een aantal potentiële woningen.

Meld je aan bij een makelaar

Je kunt bij een makelaar een zoekopdracht laten uitvoeren. Geef je wenslijstje door en rankschik de wensen ook op belangrijkheid. Een makelaar kan voor je op zoek gaan naar een woning en je contacten zodra er een potentiele woning beschikbaar is. Via een gerichte zoekopdracht ben je er dan vaak als eerste bij.

Het bezichtigen van een woning

Je krijgt vaak de eerste indruk van een woning via online foto’s en beschrijvingen. Staat er een potentiele droomwoning te koop? Plan een bezichtiging in. Stel een lijstje met vragen op die je aan de makelaar wilt gaan vragen. Hoe meer je vraagt hoe beter. Het is daarnaast ook altijd goed om met meerdere mensen te gaan kijken. Een 2 paar ogen ziet altijd meer dan 1 paar. Tijdens je bezoek kun je ook alvast gaan nadenken aan nodige klusjes of verbouwingen. Niet tevreden na 1 bezoek? Plan meerdere bezichtigingen in om volledig overtuigd te raken. Je kunt dan overgaan tot het bieden op de woning.

Woning gevonden?

Heb je er dubbel en dwars over nagedacht en is het klaar om de knoop door te hakken? Een mooi moment en je kunt gaan starten met het bieden. Mocht je geen concurrentie hebben of zelfs gewonnen hebben van andere kandidaten? Dan is het nu tijd om het financiële proces op te zetten. Je kunt dit samen regelen met een hypotheekadviseur. Lees altijd goed de kleine lettertjes door en regel alle benodigde documenten.

Alles geregeld?

Als alles getekend is dan is het officieel, gefeliciteerd met het bemachtigen van je eerste woning! Via de notaris kan de overdracht volbracht worden en dan is het uiteraard tijd om het te vieren.

Tijdens het gehele proces kun je kiezen voor begeleiding via een makelaar en hypotheekadviseur. Maak daarnaast gebruik van meningen van je familie, vrienden en eventueel kennissen. Op deze manier maak je altijd een doordacht en overwogen besluit.

Gerelateerde berichten

gebruikte pallets

Meubels maken van gebruikte pallets

Verhuizen en je woning en tuin inrichten is een van de leukste dingen die je kunt doen. Een nieuwe start. Hoe leuk is het dan om dit lekker goedkoop...

Lees meer

hoofdkussen kopen

Voorkom hoofdpijn met deze heilzame tips

Kun je sommige soorten hoofdpijn voorkomen? Wij hebben voor jou een aantal tips verzameld waarmee dit kan. Het zou heel mooi zijn als een van de tips...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden