wr dakdekkersbedrijf

Welke vloer moet ik kiezen?

Kies je type vloer

Welke vloer moet ik kiezen?

Geplaatst op

Heb je een nieuwe woning gekocht? Of wil je je bestaande woning graag verbouwen? Dan kan het zijn dat je een nieuwe voor wil gaan uitzoeken. Dit kan echter alleen nog wel een hele opgave zijn. Als je namelijk een nieuwe vloer wil gaan uitzoeken, heb je keuze ui: gietvloeren, laminaatvloeren, keramische vloeren, natuurstenen vloeren en nog veel meer. Om je een handje op weg te helpen met wat voor soort vlooien moet ik kiezen voor je woning, hebben we deze blog voor je geschreven. Wij hopen je op deze manier wat meer informatie te kunnen geven zodat je een betere keuze kunt maken. Lees daarom gauw verder!

PVC-vloeren

PVC vloeren zijn razend populair. De reden hiervoor is overduidelijk! Deze vloeren zijn namelijk bijzonder onderhoudsvrij en kunnen ook nog tegen een stootje. Ze zijn bovendien ook nog eens verkrijgbaar in allerlei soorten. Je kunt bijvoorbeeld PVC tegels hebben waarmee je de sfeer en uitstraling hebt van natuursteen. Een ander voorbeeld is een PVC vloer met een hardhouten print. Je kunt met pvc vloeren dus alle kanten uit.

Pvc-vloeren zijn echter doorgaan ze wel wat aan de prijs. Ze zijn natuurlijk niet zo duur als een echte hardhouten vloer of een vloer van natuursteen. Toch is het de moeite waard om je rekening mee te houden. 

Laminaatvloer 

Laminaatvloeren zijn nog steeds een heel erg mooi product. De kwaliteit van laminaat is de afgelopen paar jaren er enorm op vooruit gegaan. Tegenwoordig is het zelfs zo dat laminaatvloeren soms nauwelijks te onderscheiden zijn van hardhouten vloeren. Hoogste laminaatvloeren niet perse meer de lange latten die ze ooit geweest waren. Ook visgraatpatronen zijn tegenwoordig te koop.

Laminaatvloeren zijn erg goedkoop ten opzichte van andere soorten vloeren. Ze doen echter niet af aan de kwaliteit. Daarom kan een laminaatvloer een mooi alternatief zijn voor wanneer je iets minder wil uitgeven maar toch een mooie vloer in je huis wil hebben. 

Alternatieve vloeren

Tenslotte zijn er ook nog duurdere vloeren verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan gietvloeren, natuurstenen vloeren, hardhouten vloeren, et cetera. Echter zie je dat tegenwoordig deze vloeren stukken duurder zijn dan de goedkope alternatieven, terwijl het verschil in kwaliteit steeds kleiner wordt. Vandaar dat wij deze niet in detail bespreken in deze blog. 

Gerelateerde berichten

betonplaat

Zijn betonplaten eenvoudig te onderhouden?

Betonplaten zijn zeer geschikt om aan te leggen bij parkeerplaatsen, industrieterreinen, kavelpaden en bedrijfsterreinen. Ook kom je betonplaten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden