wr dakdekkersbedrijf

Zelf verhuizen of een bedrijf inschakelen?

kartonnen dozen

Zelf verhuizen of een bedrijf inschakelen?

Geplaatst op

Stel je gaat verhuizen, dan zijn er tal van dingen waar je rekening mee moet houden. Het beste is om van te voren te bepalen hoe de verhuizing er van A tot Z moet gaan uitzien. Ga je dat laten doen door een verhuisbedrijf of ga je het allemaal zelf doen samen met vrienden en familie? Voor beide gevallen heb je een aantal voordelen en nadelen. In deze blog lees je meer over deze voor- en nadelen.

De voordelen van een verhuisbedrijf

Als je jouw verhuizing laat doen door een bedrijf, dan heeft dat natuurlijk meerdere voordelen. Al het werk wordt je uit handen genomen je hoeft je geen zorgen meer te maken over de meubels want die worden door de verhuizers uit elkaar gehaald. Aan de hand van het bedrag en de afspraken die je hebt gemaakt kunnen ze het ook nog eens voor je inpakken in kartonnen dozen. Ze laden meestal alles snel en vakkundig in. Vervolgens zorgen ze dat je interieur veilig van A naar B wordt gebracht. Op deze manier heb je er bijna geen omkijken naar en kan je je kostbare tijd besteden aan je nieuwe woning.

De nadelen van een verhuisbedrijf

Er komen ook een aantal nadelen kijken bij een verhuisbedrijf. Het grootste nadeel is dat het meestal niet erg goedkoop is. Als je jouw spullen laat inpakken en verhuizen door een bedrijf kan je vaak ook het overzicht verliezen van spullen die ingepakt zijn. Dit kan best vervelend zijn bij het uitpakken van de spullen en erg veel tijd kosten als je alles moet gaan sorteren en ordenen. Daarom is het handig en zeker een tip als je een verhuisbedrijf inschakelt, pak je spullen zelf en plak er een label op zodat je op het nieuwe adres geen zorgen hebt waar welke spullen in zaten.

De plus- en minpunten als je zelf gaat verhuizen

Heb jij liever geen verhuisbedrijf en wil je alles zelf regelen misschien met hulp van familie en vrienden? Dat kan natuurlijk ook, het grootste pluspunt is namelijk dat je een hoop geld kunt besparen als je het zelf doet i.p.v. een verhuisbedrijf wat een hoop kosten met zich meebrengt. Je kunt namelijk zelf ook een bestelwagen of aanhanger huren. Jouw vrienden en familie kunnen je dan helpen bij het in- en uitladen van de verhuisdozen en meubels. Je moet natuurlijk wel rekening houden met meerdere dingen tijdens het verhuizen en vervoeren van de spullen in je auto. Heb je een grote bakwagen nodig? Hoeveel mag je inladen? Hoe vaak moet je op en neer rijden?

Minpunten zijn natuurlijk dat je alles zelf moet regelen, van het inpakken tot het uit elkaar zetten van meubels. Alles komt op jouw bordje, dat is goed om te realiseren voordat je begint met verhuizen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden